Παρασκευή, Ιουλίου 30, 2021

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Νομίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι πάνε στη δουλειά με το όχημά τους ή εργάζονται κάτω από κλιματιστικό»
«Δεν ακούνε ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τους ειδικούς», σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος επικρίνει την κυβέρνηση και κάνει λόγο για «υπεροψία», λέγοντας ότι αγνοεί τα όσα προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και οι ειδικοί, με αφορμή το κύμα καύσωνα στη χώρα μας.

«Η υπεροψία τους, που αντιμετωπίζει κάθε πρόταση και κριτική με πνεύμα διχασμού και ευτελισμού της, σε συνδυασμό με την ενδημική ανικανότητά τους, είναι επικίνδυνο μείγμα για την ασφάλεια και τη ζωή των ανθρώπων», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος και συνεχίζει: «Δεν προκαλεί ωστόσο καμία έκπληξη ότι ο κ. Μητσοτάκης, που νομιμοποίησε την απλήρωτη εργασία, ειρωνεύεται τη δυνατότητα έκτακτων μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους από τη θερμική καταπόνηση».

Σε δήλωση του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τονίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πρότεινε μέτρα μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας και η κυβέρνηση απάντησε με σαρκασμούς. «Προτείναμε να ενισχύσουν το ΕΣΥ και απάντησαν ότι είμαστε λαϊκιστές. Προτείναμε να στηρίξουν και να ενισχύσουν τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους και μας μίλησαν για λεφτόδεντρα. Όταν όμως ήρθαν το δεύτερο και το τρίτο φονικό κύμα της πανδημίας, έφταιγαν οι πολίτες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έκανε προτάσεις!».

Σημειώνει ότι «τώρα, μετά από επικοινωνία με επιστήμονες που προειδοποιούν, προτείνουμε μερικά απλά και ρεαλιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα. Για τους εργαζόμενους, για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Και απαντούν πάλι με ειρωνείες και σαρκασμό».

«Δεν ακούνε ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τους ειδικούς», συνεχίζει ο κ. Ηλιόπουλος και σχολιάζει: «Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στη δουλειά με το όχημά τους και εργάζονται κάτω από κλιματιστικό. Δεν χωρά στο μυαλό του ότι πολλά Μέσα Μεταφοράς δεν έχουν κλιματισμό και πολλοί άνθρωποι εργάζονται εκτός γραφείου στους 45 βαθμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου