Σάββατο, Σεπτεμβρίου 25, 2021

Δύσκολες ώρες για πασίγνωστο καναλάρχη


Ιδιοκτήτης καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας, βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μετά την συνέντευξη Σαμαρά στην εφημερίδα Τα Νέα, με την οποία επιτίθεται ευθέως κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για μια πολυδιάστατη επίθεση, τόσο για την στάση του στα εθνικά θέματα, όσο και για τις επιλογές του στον πρόσφατο ανασχηματισμό. Ή τέχνη όμως του Σαμαρά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετατρέπει την Ν.Δ. σε «Ποτάμι», είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να ειπωθεί, ειδικά ενόψει του συνεδρίου.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η στιγμή που διάλεξε ο Αντώνης Σαμαράς να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ακριβώς λόγω του συνεδρίου. Επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με δημοσιεύματα, ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο ξεκαθάρισμα και να απαιτήσει τυφλή υποταγή από τους συνέδρους στις επιλογές του. Όσο επώδυνο και αν είναι αυτές, ειδικά στα εθνικά θέματα.

Αυτό ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να το δεχτεί. Δηλαδή ο Σαμαράς δεν πρόκειται να παραχωρήσει τους συνέδρους του στον Μητσοτάκη, χωρίς να δώσει μάχη. Γι’ αυτό ακριβώς και δίνει αυτή την συνέντευξη για να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Ξεκαθαρίζει όμως ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει και τα μνημόνια με τα Σκόπια, όποτε κι αν έρθουν αυτά! Οπότε η κυβερνητική πλειοψηφία ήδη μετράει απώλειες.

Τι συμβαίνει με τον καναλάρχη

Παράπλευρο θύμα αυτής της κατάστασης, είναι κορυφαίος καναλάρχης με πανελλαδικό κανάλι. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο με τον Αντώνη Σαμαρά όσο και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έτσι, βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, διότι από τη μία πιέζεται από τον Αντώνη Σαμαρά ώστε να προβάλλει δυνατά την συγκεκριμένη συνέντευξη, ως επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και από την άλλη δεν θέλει με τίποτα να βλάψει τον πρωθυπουργό. Αφού και στους δύο έχει τεράστια υποχρέωση.

Ειδικά, όσον αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο καναλάρχης διατηρεί προνομιακή σχέση μαζί του την οποία δεν προτίθεται να διαρρήξει. Έτσι, προσπαθεί με πλάγιες αναφορές να κρατήσει και τους δύο ικανοποιημένους. Όποιος πατάει όμως σε δύο βάρκες, στο τέλος πέφτει στη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου