Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 20, 2021

Κυβέρνηση ΛΑΟΣ και «Greek Freak»





Την εβδομάδα που πέρασε το μεταναστευτικό-προσφυγικό ήρθε με οξύτητα στο προσκήνιο. Από τη μια ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος προκάλεσε τεράστια κατακραυγή δημοσιεύοντας κατάλογο με τα ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας για να καταδείξει ότι στη συντριπτική πλειοψηφία πρόκειται για ξένους. Από την άλλη, έγινε η πολιτογράφηση της μητέρας και του αδελφού του Γ. Αντετοκούνμπο που τιμήθηκαν από τον πρωθυπουργό και την ΠτΔ on camera - για προφανείς λόγους.

Ο σταρ του NBA ήταν κάποτε σε ένα νηπιαγωγείο σαν αυτά που τρελαίνουν τον Μπογδάνο. Αλλά η ΝΔ έχει βραχεία μνήμη όταν αρνείται να δει πραγματικότητες που την εκθέτουν.



Δεν ξέρω αν έχει σημασία, γράφει η "Καθημερινή" στη στήλη "Θεωρείο", "αλλά ο Μάκης Βορίδης δεν ανέβασε στο προφίλ του στα social media τις φωτογραφίες από την πολιτογράφηση της Βερόνικας και του Αλεξ Αντετοκούνμπο. Μπορεί να ήταν και τυχαίο ή μπορεί και να αξιολογήθηκε πως η απόφαση δεν θα αποθεωθεί από όλο το κοινό του και ως τούτου να ήταν καλύτερο να την αποφύγει".

Τους έχουν πάρει χαμπάρι όλοι. Στην κυβέρνηση κυριαρχεί ο ΛΑΟΣ και αυτό δεν κρύβεται με το γλυκό χαμόγελο του Greek Freak στο Μέγαρο Μαξίμου και στο προεδρικό.



Ολοι ξέρουμε τι θα είχε συμβεί στον Αντετοκούνμπο αν δεν διέπρεπε στο μπάσκετ και αν δεν αποκτούσε διεθνή φήμη. Θα ήταν ένας "λαθρομετανάστης" που θα πρεπε να γυρίσει στη χώρα του, τη Νιγηρία, με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Μπογδάνος εξαφανίστηκε από το προσκήνιο "με εντολή Μαξίμου" για να ξεχαστεί η αθλιότητα της σκέψης του όταν πρόκειται για τέτοια θέματα και ο Αντετοκούνμπο φιγουράρει πλέον στο πρωθυπουργικό άλμπουμ με τα τεκμήρια της προοδευτικής ταυτότητας που διαφημίζει πως έχει.


Ο Μπογδάνος είναι πονηρός και αμετανότητος, ο Αντετοκούνμπο είναι αθώος και χαρούμενος για την επιτυχία του και για τη δυνατότητα να προσφέρει στους δικούς του αυτά που οι άλλοι με ανάλογες καταβολές δεν μπορούν να απολαύσουν.

Γιατί ο κόσμος είναι έτσι κι αλλιώς σκληρός και άδικος, πόσο μάλλον για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται σε μια χώρα γεμάτη Μπογδάνους απέναντι σε μια κυβέρνηση γεμάτη Βορίδηδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου