Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2021

Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης, Λονδίνο ο Δένδιας
Με τη βαλίτσα στο χέρι είναι ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, καθώς η νέα εβδομάδα τους βρίσκει σε δύο διαφορετικούς προορισμούς.

Στη Σαουδική Αραβία για διήμερη επίσκεψη θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Νίκος Δένδιας ταξιδεύει για το Λονδίνο, όπου θα ενισχύσει την ελληνο-βρετανική συνεργασίας, στην δεύτερη παρουσία του εκεί σε διάστημα λίγων μηνών.
Συναντήσεις με την ηγεσία του Βασιλείου

Σήμερα  ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της πρωτοβουλίας «Middle East Green Initiative», όπου θα μιλήσει στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει σε όλους στους συμμετέχοντες στη Σύνοδο, ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αμπντουλαζίζ αλ Σαουντ.

Την Τρίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρίγκιπα διάδοχο στο ανάκτορο Al Yamamah και θα ακολουθήσει γεύμα προς τιμήν του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο οποίος θα συμμετέχει στις εργασίες του επενδυτικού και οικονομικού forum «Future Investment Initiative», όπου θα έχει συζήτηση με τον δημοσιογράφο John Defterios.

Σύσφιξη σχέσεων Ελλάδας-Βρετανίας

Ο Νίκος Δένδιας με τη σειρά του τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου θα συναντηθεί με την Υπουργό Εξωτερικών, Ελίζαμπεθ Τρας, αλλά και με την Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για την Ευρώπη και την Αμερικανική Ήπειρο, Γουέντι Μόρτον.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ενώ προγραμματίζεται και η υπογραφή «Μνημονίου κατανόησης περί διμερούς στρατηγικού πλαισίου μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας».

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων Εξωτερικών, Τομ Τούγκεντατ και Άμυνας, Τομπάιας Έλγουντ.

Θα είναι επίσης ομιλητής στο «Royal United Services Institute» με θέμα της ομιλίας του: «Ενισχύοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο – Enhancing Security and Stability in Europe and the Mediterranean».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου