Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021

Πάτρα: Η θάλασσα βγήκε στη στεριά! Έγινε «ένα» με τα καταστήματα που… πνίγηκαν από το νερό ΒΙΝΤΕΟ




Η Πάτρα έγινε «Βενετία» - Η θάλασσα βγήκε στη στεριά, μεγάλες οι καταστροφές


Εικόνες «Βενετίας» το πρωί της Τρίτης στην Πάτρα καθώς η θάλασσα βγήκε στη στεριά στην παραλιακή οδο

Εφιαλτική ήταν η νύχτα στην Πάτρα με μεγάλες καταστροφές και πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας και των έντονων βροχών των τελευταίων ωρών.

Στην Ακτή Δυμαίων της Πάτρας από το ύψος των Ιτεών μέχρι και τον χείμαρρο Παναγίτσα η παραλιακή οδός έγινε… λίμνη!



Πάτρα - Τεράστιες πλημμύρες στην Ακτή Δυμαίων

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tempo24news. com από την Πλαζ μέχρι και την Παραλία Πατρών και τα Βραχνέικα, η παραλιακή λεωφόρος σε πολλά σημεία της έχει βυθιστεί κάτω από το νερό ή τα φερτά υλικά που "ξέβρασε" το κύμα.




Πλημμύρες και καταστροφές στην παραλιακή της Πάτρας











Nύχτα εφιάλτης ήταν αυτή της Δευτέρας (29.11.2021) στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα, με τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες σε παραλιακά καταστήματα.

Από το ύψος των Ιτεών (όπου έκλεισε ο δρόμος) μέχρι και τον χείμαρρο Παναγίτσα στην Πάτρα, η παραλιακή οδός έγινε… λίμνη!

Σύμφωνα με το flamis.gr, η θάλασσα έγινε ένα με τα καταστήματα, καθώς το νερό έχει μπει μέσα σε καφετέριες και άλλες επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή!

“Μισό μέτρο είναι το νερό μέσα σε καφέ” δήλωσε ένας από τους εργαζόμενους του Δήμου που δίνουν μάχη για να απεγκλωβίσουν την περιοχή.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί αφού… ούτε με αγροτικό δεν μπορεί να περάσει κάποιος. Τα νερά έφτασαν και στην λωρίδα εισόδου προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και υπόγεια επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το tempo24.news, εκτεταμένες ζημιές καταγράφονται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Πάτρας.

Από την Πλαζ μέχρι και την Παραλία Πατρών και τα Βραχνέικα, η παραλιακή λεωφόρος σε πολλά σημεία της είναι κάτω από το νερό ή τα φερτά υλικά που “ξέβρασε” το κύμα.

Τραγική είναι η κατάσταση στα νότια προάστια της Πάτρας. Από το ύψος των Ιτεών (όπου έκλεισε ο δρόμος) μέχρι και τον χείμαρρο Παναγίτσα, η παραλιακή οδός έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη!

Η θάλασσα έχει καλύψει τα πάντα με το νερό έχει μπει μέσα σε πάρα πολλά καταστήματα και σπίτια της περιοχής, με ανυπολόγιστες ζημιές. Τα συνεργεία του Δήμου παλεύουν από το πρώτο φως της ημέρας να ανοίξουν αυλάκια ώστε να απομακρυνθεί το νερό.

Όπως αναφέρει το tempo24.news, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πλημμύρες των τελευταίων ετών.

Στην Πλαζ τα κύματα “ξέβρασαν” χώματα και μπάζα στον δρόμο, αποκλείοντας την πρόσβαση. Με χαμηλές ταχύτητες και παρουσία της Τροχαίας πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ακτή Δυμαίων.

Το οδόστρωμα σε πολλά σημεία έχει υποστεί μικρές ζημιές, ενώ σε άλλα σημεία το νερό έχει πλημμυρίσει τον δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου