Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021

Η ΠΟΕΔΗΝ εκθέτει τον Πλεύρη για τις VIP κλίνες ΜΕΘ





Σε σχέση με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ, τοποθετήθηκαν μέλη της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για fake news, ενώ ο Θάνος Πλεύρης είχε επισημάνει ότι τα κριτήρια επιλογής είναι ιατρικά αμιγώς και ότι οι αναφορές για κρατήσεις κλινών προσβάλλουν τους ιατρούς.


Ο Μιχάλης Γιαννάκος, ωστόσο, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, με σαφή ερωτήματα και στηριζόμενος σε γεγονότα, αφήνει έκθετο τον υπουργό Υγείας ζητώντας του να απαντήσει για τις περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τις… VIP κλίνες ΜΕΘ.

«Αφού η ΠΟΕΔΗΝ έχει άδικο με ποια κριτήρια έβαλαν στις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και του Σωτηρία τον Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά και γνωστό δημοσιογράφο αντίστοιχα, οι οποίοι μάλιστα είναι και μη εμβολιασμένοι, σε αντίθεση με τόσους ασθενείς που περιμένουν στη λίστα; Να μας απαντήσει πόσοι επώνυμοι υπάρχουν στην λίστα αναμονής ;» δήλωσε στο DNews χαρακτηριστικά ο κύριος Γιαννάκος.


Επιπλέον, ο Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε ότι βάσει των επισήμων στοιχείων 600 ασθενείς βρίσκονται στις ΜΕΘ, το σύνολο των διασωληνωμένων είναι 714, θα έπρεπε όλα τα κρεβάτια να είναι γεμάτα, όμως έχουμε 647 και τα 47 κρεβάτια είναι κενά.

«Εάν ισχύει αυτό που λέει ο κ. Πλεύρης θα έβρισκε κρεβάτι ο 58χρονος στο Αγρίνιο που περίμενε πάνω από πέντε ημέρες και όχι ο Μητροπολίτης μέσα σε τρεις ώρες» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου