Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022

Λευτέρης Αυγενάκης: Ο σύγχρονος... Μαυρογυαλούρος...

 



Είχαμε γράψει και στο παρελθόν ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης βαδίζει στα χνάρια του Ανδρέα Φούρα, που, με χρήματα του ελληνικού λαού είχε κάνει την εκλογική του περιφέρεια στην Αχαΐα και την Πάτρα κέντρο διεθνών διοργανώσεων, με πλήθος αθλητικών εγκαταστάσεων, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αλλά ο υφυπουργός Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας τον... έχει πλέον ξεπεράσει!


Δεν φθάνει που οι μισές -τουλάχιστον- μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις τα δύο επόμενα χρόνια στην Ελλάδα θα γίνουν στο Ηράκλειο και τους γειτονικούς του δήμους, δεν αρκεί που φτιάχνει τη μια εγκατάσταση μετά την άλλη στην εκλογική του περιφέρεια, έχει το θράσος να το παραδέχεται και δημόσια!


Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης «Θέμα 101,3» συμβούλευσε ότι οι δήμοι του Ηρακλείου θα πρέπει να «τρέξουν» τα έργα για τα οποία έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση και «να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία», γιατί ο διάδοχός του στο υφυπουργείο Αθλητισμού θα έχει άλλες προτεραιότητες!


Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε «τι θα γίνει αν αύριο φύγει ο Αυγενάκης;», η απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού ήταν... αφοπλιστική: «Θα πάνε όλα πίσω και θα δοθούν άλλες προτεραιότητες σίγουρα από τον επόμενο που θα βρεθεί εκεί. Να τρέξουν οι δήμοι. Δεν μπορώ να κάνω κάτι πέρα από το να δεσμεύω χρήματα και να υπογράφω προγραμματικές, όταν η αθλητική εγκατάσταση ανήκει στον δήμο. Είναι κρίμα...»!


Άρση βαρών και μπάσκετ...


Το πνεύμα... Μαυρογιαλούρου του Λευτέρη Αυγενάκη αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μόνο τους τελευταίους μήνες έχει εξασφαλίσει για το Ηράκλειο τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, συνεργαζόμενος κυρίως με ομοσπονδίες που είναι φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση, όπως αυτή της ΕΟΑΒ του πρώην βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα, που τώρα έχει γίνει θαυμαστής του... Μωυσή και από τη θέση του γενικού γραμματέα στη διοίκηση συνεχίζει να «λύνει και δένει» στην Άρση Βαρών.


Με εισήγηση του Πύρρου Δήμα θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών εφήβων - νεανίδων από την 1η μέχρι τις 10 Μαΐου, ενώ σε συνεργασία με μια άλλη, πλέον, φιλοκυβερνητική ομοσπονδία, την ΕΟΚ, θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2023 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Νέων Ανδρών (U20) -που αλλού;- στα «Δύο Αοράκια», εκεί όπου θα γίνει και το φετινό φάιναλ φορ του Κυπέλλου.


Χάντμπολ χωρίς ομάδα και Παράκτιοι Μεσογειακοί...


Μάλιστα στα «Δύο Αοράκια» αγωνίστηκε πρώτη φορά πριν λίγες μέρες και η Εθνική ομάδα χάντμπολ, τη στιγμή που στο Ηράκλειο δεν υπάρχει καν ομάδα χάντμπολ και μόλις πρόσφατα γράφτηκε στα μητρώα της ΟΧΕ ο Φιλαθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλείου, που, βέβαια, δεν μετέχει ακόμη σε πρωτάθλημα!


Οι διοργανώσεις χάντμπολ έχουν την τιμητική τους στο Ηράκλειο, καθώς στη παραλία του Καρτερού θα διεξαχθεί στις αρχές του καλοκαιριού και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball στις κατηγορίες Ανδρών - Γυναικών και Κ18. Το ίδιο άθλημα είναι και ένα από τα 13 των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που εξασφάλισε για τον νομό Ηρακλείου ο Λευτέρης Αυγενάκης.



Βέβαια, η διοργάνωση θα γίνει 2-9 Σεπτεμβρίου 2023, όταν η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι -προφανώς- κυβέρνηση και ο ίδιος υπουργός, αλλά φρόντισε ήδη να δημιουργήσει τον "στρατό" του για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, καθώς από τώρα ανακοίνωσε Οργανωτική Επιτροπή (φωτό), με 40 και πλέον άτομα της απόλυτης αρεσκείας του.



Στην ίδια ραδιοφωνική συνέντευξη ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε ακόμη λόγο για το κλειστό γυμναστήριο στο Τυμπάκι, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, για 12 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί για το Λίντο, όπου θα γίνουν γήπεδα τένις, μπάσκετ, βόλεϊ , ενώ ήδη έχει κατασκευαστεί δεύτερη πισίνα κολύμβησης και για το Ναυταθλητικό Κέντρο που θα δημιουργηθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου. Θυμίζουμε πως στα Χανιά είχε πρόσφατα χαρακτηριστεί «ανεπιθύμητος»...


Νίκος Πανταζίδης


ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου