Σάββατο, Ιανουαρίου 22, 2022

Έκτακτη σύσκεψη για την κακοκαιρία «Ελπίδα» – Συμμετείχε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
Σήμανε συναγερμός για να μην συμβούν τα περσινά με την κακοκαιρία «Μήδεια», όταν η Ελλάδα χωρίστηκε στα δυο!


Η νέα κακοκαιρία έχει θέσει σε συναγερμό τον κρατικό μηχανισμό, με την «Ελπίδα» να προκαλεί έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία. Εκτός από τα κυβερνητικά στελέχη που συμμετείχαν, το παρών έδωσε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να μην συμβούν τα περσινά με την κακοκαιρία «Μήδεια», όταν η Ελλάδα χωρίστηκε στα δυο!

Ο Διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, ενημέρωσε για την πορεία της κακοκαιρίας, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος, τόνισε ότι ήδη συνεργεία του μετακινούνται σε νησιωτικές και άλλες περιοχές με δύσκολη πρόσβαση, για να επέμβουν εάν παρουσιαστούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα της κακοκαιρίας. Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, διαβεβαίωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις σε όλη την Επικράτεια βρίσκονται σε ετοιμότητα, για να συνδράμουν με προσωπικό και μέσα όπου χρειαστεί. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112, για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους.

Για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, θα λειτουργήσουν στις Περιφερειακές Ενότητες που αναμένεται να πλήξει η «Ελπίδα», Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο Υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι όλοι οι φορείς θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα νυχθημερόν καθ’ όλη τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων. Υπογράμμισε επίσης ότι το σύνολο του μηχανισμού βρίσκεται σε πλήρη επαγρύπνηση, για να διατηρηθεί η χώρα λειτουργική.

Οδηγίες έχουν δοθεί και προς τους Δήμους, όπως ενημέρωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη για να αξιολογηθεί η κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου