Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022

“Νεύρα”… για Κύρτσο, σκεπτικισμός για Μπογδάνο – Γιατί το Μαξίμου δεν κόβει τον γόρδιο δεσμό για τις πολιτικές εξελίξεις στη δεξιά πολυκατοικία



Υπό άλλες συνθήκες οι κινήσεις ή οι δηλώσεις ενός βουλευτή, που έχει τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας όπως στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, και ενός ευρωβουλευτή που το Μαξίμου δείχνει ότι δεν υπολογίζει, όπως στην περίπτωση του Γιώργου Κύρτσου, να μην τύγχαναν τόσης ευρείας ανάλυσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Με δεδομένο όμως ότι οι διεργασίες στην δεξιά πολυκατοικία είναι σε εξέλιξη και το εν λόγω πολιτικό τοπίο όσο και αν ιδεολογικά απέχει από την κοσμοθεωρία Μητσοτάκη, είναι απολύτως κρίσιμο και στρατηγικό για το αφήγημα της αυτοδυναμίας, όλα σταθμίζονται.


Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που διαγράφηκε μετά την έκρηξη του Νίκου Δένδια στην Βουλή εναντίον του αντικομμουνιστικού του λόγου, κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Εξωτερικών για το εύρος της επέκτασης των χωρικών υδάτων της χώρας. Υιοθέτησε ως μέρος των διερευνητικών επαφών τις προσωπικές απόψεις του υφυπουργού εξωτερικών στις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη, Χρήστου Ροζάκη, ότι η Ελλάδα δέχεται να μειωθεί το κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας στα 10 ν.μ. και ρώτησε το Νίκο Δένδια αν υπάρχει λαϊκή εντολή για τέτοιες συζητήσεις.
Πέρα από τα χαρακτηριστικά της προσωπικής βεντέτας Μπογδάνου-Δένδια, ο ανεξάρτητος βουλευτής που κινείται έντονα… στα δεξιά επιχειρεί να αποδομήσει τα πατριωτικά στοιχεία της κυβερνητικής πολιτικής στα εθνικά θέματα και δη στα ελληνοτουρκικά. Κάποιοι εξάλλου παρατηρούσαν ότι ο στόχος ήταν να πεισθεί το δεξιό ακροατήριο ότι οι σοσιαλιστικές, ΠΑΣΟΚικές πινελιές σε επίπεδο εξωκοινοβουλευτικών πρωτοκλασάτων υπουργών, χρωματίζουν και την ατζέντα της ΝΔ στα εθνικά θέματα.

Ο, δε, Γιώργος Κύρτσος όσο και αν οι επιτελείς του μεγάρου Μαξίμου φιλοτεχνούν μια εικόνα απόλυτου ψυχικού χάσματος με τον ευρωβουλευτή, η κριτική που αρθρώνει για την πανδημία ή για την υπόθεση της Novartis προκαλούν πολλά νεύρα στην κυβέρνηση.
«Ο κ. Κύρτσος έχει επιδιώξει εδώ και πολύ καιρό μια συγκεκριμένη τακτική. Όλοι νομίζω καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απηχώντας μια στρατηγική αδιαφορίας για να μην «ηρωποιηθεί» ή κερδίσει ο ευρωβουλευτής πόντους από μια απευθείας σύγκρουση ή τυχόν διαγραφή.

Ο ίδιος «πυροβολεί» την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της πανδημίας και απορρίπτει μετά βδελυγμίας διαρροές ότι λοξοκοιτάζει δεξιά εκτός ΝΔ. Πριν την Πρωτοχρονιά μάλιστα έγραψε στο Twitter:

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκινώντας από τις συγκοινωνίες, τονίζω λάθη και παραλείψεις στην μάχη κατά της πανδημίας. Με κόψανε από τη δημόσια ΤV. Mε βάλανε μέσω παραπολιτικών στο κόμμα Βελόπουλου.

Πως να αισθάνονται όσοι αντιμετώπισαν τη βάσιμη, όπως αποδείχθηκε, κριτική μου με λάσπη και αποκλεισμούς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου