Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Πίεση σε Ανδρουλάκη μέσω... Μεσογείου και Σκανδιναβίας...






Το παράδειγμα των κυβερνήσεων στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως στη Μεσόγειο και στη Σκανδιναβία, χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου να ορίσουν καλύτερα τον πολιτικό τους στόχο για προοδευτική διακυβέρνηση και στη χώρα μας.


Σε αυτό το πλαίσιο, από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν με νόημα, για... να ακούν κι ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΚΙΝΑΛ, πως πουθενά στην Ευρώπη πλέον, μετά και το τέλος του Μεγάλου Συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία, δεν υπάρχει συγκυβέρνηση Δεξιάς και Σοσιαλδημοκρατίας.



Επίσης, σημειώνουν, πως πουθενά στη Γηραιά Ήπειρο δεν κυβερνούν μόνοι τους οι Σοσιαλδημοκράτες.


Σε γενικότερο πλαίσιο, τονίζουν, πως πνέει ένας άνεμος αλλαγής σε πιο προοδευτικές κατευθύνσεις σε σχέση με το συντηρητισμό και τη λιτότητα των προηγούμενων χρόνων, εξέλιξη που επιταχύνθηκε από την πανδημία η οποία κι αποκάλυψε για μια ακόμα φορά την αξία των κρατικών παρεμβάσεων, του κοινωνικού κράτους και των συμπεριληπτικών πολιτικών κοινωνικής συνοχής.



Στο ίδιο μήκος κύματος, στην αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν, πως δεν αντιμετωπίζουν τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς ως πολιτικούς αντιπάλους, αλλά ως πιθανούς εταίρους στην προοδευτική κυβέρνηση της επόμενης ημέρας.


Γι' αυτό και είναι πρόθυμοι να δείξουν την απαραίτητη υπομονή ώστε αυτές οι δυνάμεις, κατά βάση το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ 25, να ανοίξουν τα χαρτιά τους, ακόμα και μετά από τις εκλογές, αφού μόνος αντίπαλος είναι η Δεξιά.


Όπως κι αν έχει, στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζουν, πως το τρίτο συνέδριο τομής και συνέχειας θα πραγματοποιηθεί και θα σηματοδοτήσει την ολική επαναφορά του κόμματος σε τροχιά επί ίσοις όροις διεκδίκησης της εξουσίας.



Όλο και περισσότεροι, εξάλλου, στην Κουμουνδούρου αλλά και στην κομματική βάση σημειώνουν πως το κόμμα πρέπει να επανιδρυθεί, να αγκαλιάσει όλες τις προελεύσεις, από την ιστορική Αριστερά και την πολιτική Οικολογία έως τους προοδευτικούς Κεντρώους, τους Σοσιαλιστές, τους Σοσιαλδημοκράτες, τους κοινωνικώς και πολιτικώς δημιουργικούς πολίτες από όπου κι αν προέρχονται.


Αυτός, άλλωστε, είναι κι ο στόχος του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, από το βράδυ των χαμένων εκλογών του 2019.


«Η αναγκαία οργανωτική διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, η προγραμματική του ωρίμανση, ο ποιοτικός του μετασχηματισμός σε ένα κόμμα που θα αγκαλιάζει όλους τους προοδευτικούς πολίτες από όπου κι αν προέρχονται ως πολιτική καταγωγή είναι στοιχήματα του συνεδρίου μας που μπορούν και πρέπει να κερδηθούν», αναφέρει χαρακτηριστικώς προβεβλημένος τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας δεν θα μιλήσει σήμερα Τρίτη στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Πέτσα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ακόμα θετικός στον κορονοϊό...


Γιάννης Συμεωνίδης


cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου