Παρασκευή, Ιανουαρίου 28, 2022

Έγιναν άνω-κάτω και στο ΚΙΝΑΛ από την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ





Μπορεί να το φυσάει και να μην κρυώνει η κυβέρνηση αλλά έλα που στο ΚΙΝΑΛ έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια με την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση.

Και αυτό, όχι γιατί η πρόταση μομφής θα έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της κυβέρνησης, αλλά γιατί θα τους χαλάσει την προπαγάνδα.


Τα μεν ΜΜΕ που ως τώρα προσπαθούσαν να παράξουν μια εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησης – μετά την εκατόμβη νεκρών κάθε μέρα από τον κορονοϊό και τον διασυρμό της επιτελικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας – θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μια συζήτηση στη Βουλή όπου όλη η αντιπολίτευση θα ξεσκεπάζει την κυβερνητική ανεπάρκεια και τη νεοφιλελεύθερη σκοπιμότητα.


Και μπορεί η κυβέρνηση να μιλάει για… μικροκομματική μομφή αφού δεν έχει δυνατότητα κινήσεων (η πραγματικότητα είναι εναντίον της στο θέμα της πανδημίας, της οικονομίας αλλά και της οργάνωσης του κράτους) αλλά τα πράγματα αποδεικνύονται πολύ πιο σοβαρά για το ΚΙΝΑΛ που το προετοίμαζαν για μπαλαντέρ μιας δεξιάς κυβέρνησης.

Ψεύτικες δημοσκοπήσεις, ψεύτικο προφίλ του νέου προέδρου του και ψεύτικα όνειρα με μοναδικό στόχο να «κλέψει» ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ αφού η Νέα Δημοκρατία σημειώνει συνεχή (και ελεύθερη;) πτώση.

Και η αλήθεια είναι πως η σημερινή σκιά του πρώην ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν.


Μπαλαντέρ αντιλαϊκών πολιτικών που προσπαθεί να σώσει τα στελέχη του πίσω από «σκευωρίες», πρέπει να έχει τα πόδια σε δύο βάρκες.

Της σοσιαλδημοκρατίας για να κλέψει ψήφους κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και δυσαρεστημένους της ΝΔ, και της δεξιάς για να στηρίξει αυτό το συνονθύλευμα κερδοσκόπων, αλαζόνων και συμφερόντων που λέγεται κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δυο γραμμές αντίθετες ταυτόχρονα!

Αλλά η πρόταση μομφής του χαλάει το λίφτινγκ που προσπαθούν να του κάνουν όλα α συστημικά Μέσα Ενημέρωσης.

Εξ ου και η αντιφατική δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για την πρόταση μομφής.


Δεν θέλει εκλογές γιατί γνωρίζει πως οι δημοσκοπήσεις δεν λένε την αλήθεια αλλά και γιατί απλά η παρούσα κατάσταση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη τους συμφέρει.

«Θεωρώ αδιανόητο να γίνουν εκλογές όταν θρηνούμε 100 συμπολίτες μας κάθε μέρα και ενώ η πανδημία δεν έχει κοπάσει. Θεωρώ αδιανόητο να ζητάμε εκλογές τώρα», γράφει στο twitter ο πρόεδρός του, προσπαθώντας να κρυφτεί.

Από την άλλη δεν μπορεί να πει «όχι» στην πρόταση μομφής γιατί απλά, θα λήξει το σοσιαλδημοκρατικό αφήγημα την ώρα μάλιστα που ο κόσμος έχει βγει στα κάγκελα…

Το πρόβλημα δε είναι του Νίκου Ανδρουλάκη. Το ΚΙΝΑΛ όπως το θέλουν αυτοί που κινούν τα νήματα από πίσω θα ήταν έτσι λιγότερο ή περισσότερο, όποιος κι αν είχε βγει.

Το θέμα είναι πως το ΚΙΝΑΛ είναι σκιά του παρελθόντος που καλείται να κάνει τη βρώμικη δουλειά…

Αν μπορεί κάποιος εκεί μέσα να καταλάβει την αντίφαση, ίσως να έχει μέλλον, αλλιώς θα θυμίζει σκιές στο σκοτάδι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου