Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022

Ο… ανακατωσούρας Άδωνις εξόργισε (εκτός από το twitter) ακόμα και δημοσιογράφο του Bloomberg



Οι τιμές των τεστ κορωνοϊού ο λόγος...


Επικαλούμενος ένα άρθρο αμφιβόλου προελεύσεως ο Άδωνις Γεωργιάδης κατάφερε πάλι να ξεσηκώσει το twitter και να δεχθεί καταιγισμό αρνητικών (στην καλύτερη περίπτωση…) σχολίων. Και δεν εξόργισε μόνο το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τη δημοσιογράφο του Bloomberg, Λουκία Γυφτοπούλου!

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κάνει ότι μπορεί για να μετατρέψει το άσπρο σε μαύρο, αλλά πλέον και ειδικά μετά τους κατ’ εξακολούθηση διασυρμούς του για το θέμα των τιμών των μοριακών τεστ, πολύ λίγοι έχουν απομείνει να τρώνε το σανό που τους ταΐζει.

Θέλοντας να κοκορευτεί ότι η Ελλάδα έχει… φθηνά τεστ, έκανε ανάρτηση ενός θέματος με τίτλο «Ποια χώρα έχει τα ακριβότερα pcr και rapid test στην Ευρώπη», από την ιστοσελίδα inbox.gr και έγραψε ως λεζάντα, κατηγορώντας τους πολίτες που διαμαρτύρονται για την αισχροκέρδεια που υφίστανται: «Τα λέω από την πρώτη μέρα αλλά εδώ ο κόσμος θέλει απλώς να φωνάζει»!


Ακολούθησε αντίδραση από την κ.Γυφτοπούλου, η οποία έγραψε: «Όχι ότι εκπλήσσομαι, αλλά αυτό το άρθρο ισχυρίζεται λανθασμένα ότι οι τα self test στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζουν 30 £ το ένα. Είναι ΔΩΡΕΑΝ για όνομα του Θεού, κάντε την έρευνά σας».

Αφού ακολούθησε ακόμα μια στιχομυθία με τον Άδωνι Γεωργιάδη να φέρνει το παράδειγμα ενός φίλου του που πλήρωσε για να πετάξει από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη δημοσιογράφο να του ξαναπαντά ότι τα τεστ για πτήσεις από και προς Αγγλία γίνονται ιδιωτικά (άρα επί πληρωμή), ο Υπουργός Ανάπτυξης την έψεξε για λάθος σχόλιο και μάλιστα το έπαιξε και κονιόρδος, σχολιάζοντας: «…και ναι παρά την προπαγάνδα είμαστε οι φθηνότεροι»!

nb keimeno adonis gyftopoulou

Βρείτε τις διαφορές

Τι έλεγε τώρα αυτό το δημοσίευμα που επικαλέστηκε ο «μπαχαλάκης» κ.Γεωργιάδης;

Παρουσίαζε έναν πίνακα με τις τιμές των μοριακών και rapid test στην Ευρώπη και το αν και που συνταγογραφούνται. Χωρίς ωστόσο να αναφέρει καμία πηγή για τα «στοιχεία».

Όπως θα δείτε, σύμφωνα με τον πίνακα της ιστοσελίδας, δεν υπάρχει πουθενά συνταγογράφηση

nb keimeno pinakas test

Ωστόσο, λίγα 24ωρα πριν, οι ιδιώτες της υγείας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα το Συντονιστικό Όργανο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της ΠΟΣΙΠΥείχε δημοσιεύσει επίσης έναν πίνακα, τα στοιχεία του οποίου ελήφθησαν από τα Υπουργεία Υγείας των χωρών, από διαγνωστικά κέντρα της εκάστοτε χώρας, από Πρεσβείες και από τα αεροδρόμια των χωρών. Δηλαδή επίσημα στοιχεία.

Κι εκεί τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά

nb pinakas times test 1

nb pinakas times test1 1

«Εξάψαλμος» από το twitter

Οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ξεσπάθωσαν κατά του κ.Γεωργιάδη μετά και από αυτή την ανάρτησή του.

nb keimeno adonis gyftopoulou1 nb keimeno adonis gyftopoulou2 nb keimeno adonis gyftopoulou3 nb keimeno adonis gyftopoulou4 nb keimeno adonis gyftopoulou5 nb keimeno adonis gyftopoulou6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου