Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022

Τουρκικά ΜΜΕ: Το NATO είναι απειλή για την Τουρκία!

Φουλ της προπαγάνδας και του παραμυθιού - Δεν λείπουν οι ειρωνικές αναφορές στην Ελλάδα


Η Τουρκία βρήκε καινούριο «δράκο» στο παραμύθι της, με αφορμή την κατάσταση στην Ουκρανία που προκάλεσε τις ανακοινώσεις από Φινλανδία και Σουηδία για υποβολή αίτησης ένταξης στο NATO. Πλέον η Συμμαχία, στην οποία ανήκει η Άγκυρα, είναι η νέα «απειλή»!

Αν και προφανώς είναι ένα από τα διπλωματικά τερτίπια του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατά το δοκούν χρίζει και αφορίζει χώρες και οργανισμούς αρκεί να καταφέρει αυτό που επιθυμεί, έχει ενδιαφέρον η ρητορική των τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία παίρνουν γραμμή απευθείας από το προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας.

Ο Ερκάν Ταν, παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου A-Haber, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Ερντογάν, αναπτύσσει το παιχνίδι του «σουλτάνου» λέγοντας ότι, όχι μόνο η Σουηδία και η Φινλανδία, αλλά ολόκληρο το NATO, αποτελεί απειλή για την Τουρκία!«Όχι μόνο η Σουηδία και η Φινλανδία, όλο το NATO εμπλέκεται στη βοήθεια και την υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων (σ.σ. εννοεί τους Κούρδους και τους Γκιουλενιστές). Οι τρομοκράτες είναι παιδιά του NATO. Όπως είπε ο Πρόεδρος, το ίδιο το NATO είναι απειλή για την Τουρκία», είπε ο παρουσιαστής.

Και δεν έμεινε εκεί, αλλά το συνέχισε: «Είναι δικαίωμά μας να θέσουμε βέτο. Το ξαναείπαμε. Το NATO φιλοξενεί τους μεγάλους εχθρούς της Τουρκίας».

«Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κράτος Ελλάδα»

Ενώ και στο CNN Turk, γνωστό για τη συνεχή προπαγάνδα του κατά της Ελλάδας, είχαμε υστερίες τόσο για το NATO όσο και για τη χώρα μας σε συνδυασμό με την ελληνοαμερικανική συμφωνία και την παρουσία των ΗΠΑ:

«Χωρίς τους δυτικούς συμμάχους οι Έλληνες δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν ή να αναπνεύσουν. Η οικονομία τους είναι χρεοκοπημένη (σ.σ. μιλά η χώρα με τη γκρεμοτσακισμένη λίρα…) και οι Γερμανοί τους κοροϊδεύουν, λέγοντάς τους να ξεπουλήσουν τα ελληνικά νησιά. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κράτος Ελλάδα, δεν έχουμε Έλληνα εχθρό. Ο αληθινός εχθρός μας είναι οι ΗΠΑ. Ήρθαν κοντά στα σύνορά μας με τις σημαίες τους (τις βάσεις στην Ελλάδα) …  Η αρνητική στάση της Τουρκίας για την απόφαση της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο NATO είναι πολύ σημαντική υπό αυτή την έννοια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου