Τρίτη, Ιουνίου 28, 2022

Νέα δημοσκόπηση – κόλαφος για την κυβέρνηση ΝΔ
Κόλαφος είναι οι απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτώμενοι στην έρευνα της Metron Analysis που αφορά σε γενικότερα ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη αλλά και ειδικότερα όσον αφορά στην κλιματική κρίση.

Στην έρευνα και όσον αφορά στην κρίση των πολιτών για γενικότερα ζητήματα, προκύπτει ότι το 60,6% πιστεύει, πλέον, πως «η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση» έναντι 31% που θεωρούν ότι κινείται προς τη σωστή.


Εντυπωσιακή είναι η μεταστροφή που έχει επέλθει τα τελευταία δυο χρόνια καθώς από τον Απρίλιο του 2020 μεσούσης της πανδημίας το ποσοστό των ερωτηθέντων που είχε απαντήσει ότι η χώρα κινείται σε σωστή κατεύθυνση ήταν 85,7%.

Και σε αυτή την έρευνα και στην ερώτηση «ποιο πιστεύετε ότι είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα», οι πιο δημοφιλείς απαντήσεις που δίνουν οι Έλληνες -με μεγάλη διαφορά από τις επόμενες- είναι η ακρίβεια με ποσοστό 25,9% και η οικονομία με ποσοστό 24,3%.

Όσον αφορά στην κλιματική κρίση σε συντριπτικό ποσοστό και συγκεκριμένα 80,7% οι πολίτες απάντησαν ότι η Πολιτεία κάνει λίγα ενώ η ίδια απογοητευτική γνώμη υπάρχει και για τις επιλογές της ΕΕ με ποσοστό 76,1% να απαντά ότι κάνει λίγα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Στην έρευνα της Metron Analysis, που έγινε για λογαριασμό του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, συμμετείχαν 2.005 άτομα ηλικίας 17 ετών και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου