Σάββατο, Ιουνίου 25, 2022

Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Βαρουφάκης κατά της απόφασης για τις αμβλώσεις: «Κατά μέτωπο επίθεση», «λυσσαλέος πόλεμος»




«Στέλνει επικίνδυνο μήνυμα»

Τη φωνή τους με το παγκόσμιο κύμα αντιδράσεων που ξέσπασε μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ ότι δεν υπάρχει συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση, ένωσαν τρεις από τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς.

Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιάνης Βαρουφάκης πήραν θέση, κάνοντας λόγο ο πρώτος για «επικίνδυνο μήνυμα», ο δεύτερος για «κατά μέτωπο επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών» και ο τρίτος για «έναν λυσσαλέο πόλεμο εναντίον των γυναικών».

«Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις στέλνει επικίνδυνο μήνυμα επηρεάζοντας τη διεθνή κοινότητα. Δικαιώματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα αμφισβητούνται. Καθήκον μας είναι να σταθούμε ενάντια σε αυτούς που μας φέρνουν πίσω στους σκοτεινούς αιώνες. Το δικαίωμα κάθε γυναίκας πάνω στο σώμα της είναι αδιαπραγμάτευτο», σχολίασε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

.

Με τη σειρά του ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έγραψε: «Η ανατροπή της ιστορικής απόφασης #RoeVsWade από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, που ουσιαστικά ποινικοποιεί την πρόσβαση στην άμβλωση, είναι μία κατά μέτωπο επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών και μία ακόμα δραματική υπενθύμιση ότι σε μία εποχή που η συντήρηση αντεπιτίθεται, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Όπως δείχνει η πραγματικότητα και στην Πολωνία, η νομική απαγόρευση των αμβλώσεων δεν είναι μόνο μία κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου αλλά θα έχει τραγικά αποτελέσματα αυξάνοντας τους κινδύνους για τη ζωή των γυναικών. #mybodymyright»

Ο αρχηγός του ΜέΡΑ25 έκανε διπλή ανάρτηση και στα ελληνικά και στα αγγλικά αναφέροντας: «Οι ίδιοι που κάνουν τα πάντα για να καταργήσουν/περικόψουν πολιτικές που βοηθούν μια γυναίκα να μεγαλώσει/σπουδάσει/στηρίξει ένα παιδί κάνουν τα πάντα να απαγορέψουν τις αμβλώσεις. Ένας λυσσαλέος πόλεμος εναντίον των γυναικών. Μπροστάρης τους από σήμερα το Αν. Δικαστήριο των ΗΠΑ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου