Τρίτη, Αυγούστου 16, 2022

Γιατί η (αυτονόητη) παρέμβαση Παυλόπουλου για τις υποκλοπές τρελαίνει τον Μητσοτάκη! Τι θα κάνουν οι υπόλοιποι 4 από τους “BIG 5” !
Παρέμβαση «βόμβα» όσον αφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών που προκαλεί ισχυρούς τριγμούς στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και βάζει “φωτιά στα τόπια” παραμονές της έκτακτης συνεδρίασης στη Βουλή όπου – σύμφωνα με ενδείξεις – θα ζητήσει άμεσα εκλογές και ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας με τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο πως την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση έχει ο... πρωθυπουργός και πως «δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε άλλους».
Η παρέμβαση του πρώην ΠτΔ, όσο κι αν όλα όσα είπε θεωρούνται “αυτονόητα” σε μια καλώς ευνομούμενη δημοκρατία, έχει εντούτοις όλα τα χαρακτηριστικά του πολιτικoύ “σεισμού” γιατί:
Α: Είναι ο πρώτος που σπάει επίσημα και ηχηρά την απίστευτη “ομερτά” που έχει σκεπάσει αυτά τα 3 χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη το τμήμα εκείνο του πολιτικού κόσμου που δεν εντάσσεται χωροταξικά στην αντιπολίτευση, υπό την απειλή μάλιστα της πολιτικής και προσωπικής εξόντωσης από το πανισχυρο μηντιακό σύστημα του Μαξίμου!
Β: Είναι ο πρώτος από τους αποκαλούμενους εντός της ΝΔ “BIG 5”, δηλάδη τους πρώην Πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μειμαράκη, που τοποθετείται ξεκάθαρα και τεκμηριωμένα σε ένα θέμα πρωτοφανούς καταπάτησης του Συντάγματος και προσβολής των θεσμών από τον ιδιο τον Πρωθυπουργό
Γ: Η παρέμβαση Παυλόπουλου τοποθετεί ψηλά τον πήχυ, αλλά δημιουργει και προσδοκίες για τοποθέτηση επάνω σε αυτό το μείζων ζήτημα δημοκρατίας και από τους υπόλοιπους 4 των “BIG 5”, ενώ ταυτόχρονα τους απελευθερώνει κιόλας, από τον προβληματισμό να είναι οι πρώτοι που θα βάλλουν κατά του Πρωθυπουργού. Επίσης εάν δεν αντιδράσουν ανάλογα, θα θεωρηθεί ότι έκαναν πίσω, είτε υπό το βάρος πιέσεων, είτε από τον φόβο του στρατού των ΜΜΕ, που σίγουρα θα επιτεθούν τώρα στον πρώην ΠτΔ, με “εντολή” Μαξίμου

ΥΓ: Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται δημόσια τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή στις 30 Αυγούστου σε ανοιχτή εκδήλωση στα Ανώηεια της Κρήτης (και αυτό έχει τη δική του σημειολογικά σημασία …)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου