Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2022

Δεν το περίμενε κανείς: «Ποσοστά… Τσαουσέσκου» στα «δημοψηφίσματα» προσάρτησης στη Ρωσία





Μόνον κεραυνός εν αιθρία δεν είναι το διαφαινόμενο αποτέλεσμα των «δημοψηφισμάτων» που διοργάνωσε η Ρωσία σε 4 ουκρανικές περιοχές που τελούν υπό τον – μερικό ή ολικό – έλεγχο του στρατού της: το Ντοντέτσκ, το Λουγκάνσκ, την Ζαπορίζια και την Χερσώνα.

Σύμφωνα με τα πρώτα «αποτελέσματα» τα ποσοστά του «Ναι» υπέρ της προσάρτησης των συγκεκριμένων περιοχών στη Ρωσία αγγίζουν εκείνα που συναντάς μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και έχουν περάσει στην ιστορία ως «ποσοστά Τσαουσέσκου»: σχεδόν 100%!


Συγκεκριμένα οι φιλορωσικές αρχές τεσσάρων ουκρανικών περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας ανακοίνωσαν πως το “ναι” κερδίζει, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά, όπως χαρακτηρίζονται, αποτελέσματα σε “δημοψηφίσματα” προσάρτησης από τη Ρωσία που έχουν καταγγελθεί από τη διεθνή κοινότητα, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι αρχές κάθε μιας από τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές δήλωσαν πως το “ναι” εξασφαλίζει ανάμεσα στο 97% και το 98% των ψήφων μετά την καταμέτρηση του 20% έως 27% των ψήφων, μετέδωσαν τα πρακτορεία Ria Novosti, Tass και Interfax.

Όσο για τη συνέχεια; Λίγο έως πολύ προδιαγεγραμμένη.

Ο πρόεδρος της άνω βουλής του ρωσικού Κοινοβουλίου δήλωσε σήμερα ότι θα μπορούσε να εξετάσει την ενσωμάτωση των ελεγχόμενων από τη Ρωσία τμημάτων τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία στις 4 Οκτωβρίου, μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου