Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2022

Η 8ετής "προφητεία" της Κοντολίζα Ράις για τη ρωσική ενέργεια και το πλήγμα στην Ευρώπη

  


Ρωσικό ΜΜΕ: Η Κοντολίζα Ράις διέρρευσε τα σχέδια της Αμερικής για την Ευρώπη και τη Ρωσία
Ηπρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις διέρρευσε τα σχέδια της Αμερικής για την..Ευρώπη και τη Ρωσία, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

Ο δημοσιογράφος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Σμιρνόφ στο Telegram του επέστησε την προσοχή σε μια συνέντευξη με την Κοντολίζα Ράις, η οποία κυκλοφόρησε πριν από οκτώ χρόνια. Σε αυτή τη συνέντευξη, η Αμερικανίδα πολιτικός αποκαλύπτει ουσιαστικά το σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Ρωσία και την Ευρώπη.


Συγκεκριμένα, η Ράις λέει ανοιχτά ότι η Ουάσιγκτον έχει θέσει ως καθήκον να εξαλείψει τη Ρωσία ως τον κύριο ανταγωνιστή της από την ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου. Ζήτησε σκληρές κυρώσεις κατά της Μόσχας και να μην αμβλυνθεί η πίεση έως ότου οι περιορισμοί φτάσουν στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών αναγνώρισε ότι τέτοιες ενέργειες θα έπλητταν την Ευρώπη, η οποία εξαρτάται από τη ρωσική ενέργεια. Αλλά υπολόγιζε στο γεγονός ότι η Ρωσία θα έμενε χωρίς χρήματα πριν μείνει η Ευρώπη χωρίς φυσικό αέριο. Ο απώτερος στόχος είναι η αλλαγή των χωρών της ΕΕ στο αμερικανικό LNG, το οποίο οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να αγοράσουν ακόμη και αν είναι πιο ακριβό από το ρωσικό αέριο.


Θέλετε να εξαρτηθείτε περισσότερο από την ενεργειακή πλατφόρμα της Βόρειας Αμερικής, θέλετε αγωγούς που δεν περνούν από την Ουκρανία και τη Ρωσία. Ήρθε η ώρα να το κάνετε, σημείωσε η Ράις.



Υπενθυμίζουμε ότι σημειώθηκαν διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2. Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκδοχή, αιτία των διαρροών είναι εκρήξεις σε κομβικά σημεία, σε διεθνή ύδατα.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΜΜΕ, ένας από τους βασικούς υπόπτους αποδείχθηκε ότι ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει η πύλη "People's News". Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα υπενθύμισε τα λόγια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είπε στις 7 Φεβρουαρίου ότι «αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία», η Ουάσιγκτον θα «τερματίσει» τον Nord Stream 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου