Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022

Ο Δένδιας αυτοπαρουσιάζεται ως υποψήφιος που πήρε το δαχτυλίδι από τον Καραμανλή – Έξαλλος ο Καραμανλής στο παρασκήνιο (σσ Ο Καραμανλής δεν είναι έξαλλος. Δεν δίνει χρίσμα σε κανέναν όμως. Ας φαγωθούν μόνοι τους έτσι όπως τα έκαναν)

 

Θεωρητικά, το να επικαλείται ένα κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ μία ιστορική φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για να υπομνήσει… τα 48α γενέθλια της ΝΔ, θα ήταν αυτονόητο –και, πάντως, όχι κάποια είδηση.

Όταν, όμως, αυτό το κάνει ο Νίκος Δένδιας, τότε η συζήτηση… αλλάζει: «Η παράταξις της Νέας Δημοκρατίας υπόσχεται ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς» (Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ιδρυτική Διακήρυξη ΝΔ, 4/10/1974)», έγραψε σε ανάρτησή του ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, κάνοντας πολλούς στη ΝΔ να επαναλάβουν για μία ακόμη φορά την εικασία και εκτίμησή τους πως, όταν έρθει η ώρα να ανοίξει η συζήτηση της «επόμενης μέρας», ο ίδιος θα διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο του κόμματος ως ο «καραμανλικός» υποψήφιος.

Αν υποτεθεί, ασφαλώς, ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα δώσει τέτοιου είδους «χρίσματα»…

Τα παραπάνω μεταδίδει το matrix24.gr.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ο Καραμανλής έχει εξοργιστεί από την φημολογία που τον θέλει να στηρίζει Δένδια για διάδοχο του Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου