Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022

ΝΥΤ: “14 εκ το κόστος του Predator”! Ποιος τα πλήρωσε τα λεφτά στην Ελλάδα;



Το φως της δημοσιότητας βλέπει για πρώτη φορά ο πλήρης τιμοκατάλογος της Intellexa για το Predator. Πρόκειται για ένα εννιασέλιδο έγγραφο που δημοσιεύουν οι New York Times και δείχνει την εμπορική πρόταση της Intellexa σε μια ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών το 2021.Το κόστος...για το βασικό πακέτο παρακολουθήσεων ανέρχεται στα 13,6 εκατομμύρια ευρώ. Η απορία που γεννιέται με βάση αυτόν τον τιμοκατάλογο είναι πως με δεδομένο ότι μεχρι τώρα έχει αποκαλυφθεί για τιμολόγια – έστω και συγκαλυμμένα – αξίας 5,5 εκ ευρώ που φέρεται να πλήρωσε η ΕΥΠ για να το αποκτήσει, το υπόλοιοπο ποσό, ποιος το έδωσε;

Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι οι δυνατότητες του Predator είναι τρομακτικές, καθώς με ένα κλικ μπορούν να μολυνθούν smarphone τόσο με Android λογισμικό όσο και με iOS. Σύμφωνα με την προσφορά της Intellexa προς την ουκρανική υπηρεσία, με το Predator, θα μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα 20 στόχους που βρίσκονται εντός της χώρας προέλευσης της sim κάρτας. Παράλληλα, με έξτρα κόστος 3,5 εκατ. ευρώ, θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης στόχων εκτός της χώρας.



Με 950.000 ευρώ θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος να μολύνει κινητά περνώντας απλώς δίπλα από τον στόχο με ένα ειδικό σακίδιο πλάτης καθώς θα παρεμβάλλεται στο wifi. Με 4,5 εκατ. ευρώ, θα αποκτά ειδικό όχημα με παρόμοιο αλλά πιο εξελιγμένο εξοπλισμό που διαθέτει με μεγαλύτερη εμβέλεια.

Ακολουθεί αναλυτικά ο τιμοκατάλογος που δημοσίευσαν οι New York Times:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου