Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2022

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον αστυνομικό που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο.Πετροπόλεμος και επεισόδια στα δικαστήρια ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικούς ΒΊΝΤΕΟ





Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 42χρονο αστυνομικό που πυροβόλησε χθες (05.12.2022) τα ξημερώματα στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομ, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωση. Σε βάρος του έχει διαταχθεί και ΕΔΕ για τον τρόπο που αντέδρασε κατά την καταδίωξη του 16χρονου.


Στον εισαγγελέα, ο αστυνομικός, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε γιατί κινδύνευε η ζωή των συναδέλφων του και συγκεκριμένα υποστήριξε ότι ο 16χρονος κινήθηκε για να εμβολίσει μία μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με το grtimes.gr, αφού μετά την αιματηρή καταδίωξη και τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου, η Θεσσαλονίκη «βράζει».


Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, εκτέλεση παράνομων πυροβολισμών ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης. Ο κατηγορούμενος αστυνομικός έχει παραπεμφθεί να απολογηθεί στον ανακριτή.

Θεσσαλονίκη: Πετροπόλεμος και επεισόδια στα δικαστήρια ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικούς



Στιγμές έντασης και επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, έξω από τα δικαστήρια. Τσιγγάνοι έριξαν πέτρες σε αστυνομικούς που τελικά κατάφεραν να τους απομακρύνουν…



Δεν έχουν τέλος οι εντάσεις και τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον τραυματισμό 16χρονου που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Τσιγγάνοι συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 10.00 έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, που είχαν παραταχθεί εξωτερικά για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι έριξαν πέτρες και κινήθηκαν απειλητικά. Οι αστυνομικοί τους απομάκρυναν αλλά οι Ρομά συνεχίζουν να έχουν οπτική επαφή μαζί τους.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη επικρατεί ένταση καθώς έχουν συγκεντρωθεί Ρομά, συγγενείς του 16χρονου, που δέχθηκε πυροβολισμό από αστυνομικό αλλά και αλληλέγγυοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Στο σημείο έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων αντιδράσεων. Λίγο νωρίτερα υπήρξε πετροπόλεμος, με τα ΜΑΤ να απωθούν τους συγκεντρωμένους πιο ψηλά προς την Εγνατία.

Ομάδα ατόμων πέταξε ξύλα και συσκευασίες καφέ στους αστυνομικούς που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. Στη συνέχεια ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό με τους αστυνομικούς να ακινητοποιούν ένα άτομο, ενώ υπήρξε ένταση και αντιδράσεις για τον αφήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, εκτέλεση παράνομων πυροβολισμών ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης. Ο κατηγορούμενος αστυνομικός έχει παραπεμφθεί να απολογηθεί στον ανακριτή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου