Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022

Σοκάρουν όσα έρχονται στο φως: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να τροφοδοτήσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του 2025







Η Ζαχάροβα κάνοντας δηλώσεις για τρέχοντα ζητήματα σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Μόσχα, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζουν ένα νέο πραξικόπημα στην Ουκρανία, η Ζαχάροβα υπενθύμισε ότι η Βικτόρια Νούλαντ, υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, είχε επισκεφθεί στο παρελθόν την Ουκρανία



Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να τροφοδοτήσουν τις συγκρούσεις στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του 2025 και δήλωσε: «Οι ΗΠΑ ελέγχουν την Ουκρανία και βλέπουν την αντιπαράθεση της Ουκρανίας με τη Ρωσία ως μέσο για να υλοποιήσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα και την οικονομική τους απάτη».

Η Ζαχάροβα κάνοντας δηλώσεις για τρέχοντα ζητήματα σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Μόσχα, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζουν ένα νέο πραξικόπημα στην Ουκρανία, η Ζαχάροβα υπενθύμισε ότι η Βικτόρια Νούλαντ, υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, είχε επισκεφθεί στο παρελθόν την Ουκρανία.



Η Ζαχάροβα συνέχισε λέγοντας ότι «δεν είναι τυχαίο ότι η Νούλαντ βρίσκεται στην Ουκρανία σε συνθήκες κατά τις οποίες εντείνονται οι διαφωνίες γύρω από την ουκρανική ηγεσία σχετικά με τη διανομή της δυτικής βοήθειας. Μπορεί να σχεδιάζεται πραξικόπημα ή αλλαγή προσωπικού», είπε.

Τονίζοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση επιδιώκει να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του 2023 επιπλέον 37 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της Ουκρανίας, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι «η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να τροφοδοτήσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2025. Βλέπουμε από τα έγγραφα ότι οι Αμερικανοί το σχεδιάζουν αυτό, το οποίο δεν κρύβουν από κανέναν».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχουν την Ουκρανία και βλέπουν την αντιπαράθεση της Ουκρανίας με τη Ρωσία ως εργαλείο για την υλοποίηση των γεωπολιτικών τους συμφερόντων και της οικονομικής τους απάτης», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να αναπτύξουν πυραύλους σε ορισμένες περιοχές, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι «η Ρωσία δεν θα αγνοήσει την εμφάνιση νέων πυραυλικών κινδύνων. Ωστόσο, εξακολουθούμε να δεσμευόμαστε μονομερώς στο μορατόριουμ για την ανάπτυξη πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς που έχουμε ανακοινώσει. Αυτό θα γίνει μέχρι να αναπτυχθούν παρόμοια αμερικανικής κατασκευής όπλα στις αντίστοιχες περιοχές. Αλλά αν συμβεί αυτό, θα αναγκαστούμε να ανταποκριθούμε γρήγορα, αποτελεσματικά και δυναμικά στις αναδυόμενες απειλές για την ασφάλειά μας».

Όσον αφορά τη δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι «η μελλοντική ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας θα πρέπει να περιλαμβάνει εγγυήσεις για τη Ρωσία», η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ τόνισε ότι θέλουν να δουν δράση για το θέμα αυτό.

«Υπάρχουν πολλές λέξεις και αυτές οι λέξεις αντιφάσκουν μεταξύ τους», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ στην Πολωνία, η Ζαχάροβα υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του Μπορέλ που έγιναν εδώ ήταν «για το θεαθήναι».

«Δεν έχουμε ακούσει ούτε μια λέξη από τον Μπορέλ για την ειρηνική διευθέτηση του ουκρανικού ζητήματος. Είναι διπλωμάτης. Ο Μπορέλ μπορεί να μιλήσει μόνο για πόλεμο. Μπορεί να μην φοράει κοστούμι, μπορεί να συνεχίσει να ταξιδεύει με στρατιωτική παραλλαγή. Ας δουν όλοι με τι ασχολείται η διπλωματία των Βρυξελλών».

Υποστηρίζοντας ότι οι ενέργειες της ΕΕ προκαλούν ανθρώπινες απώλειες και καταστροφές, η Ρωσίδα διπλωμάτης δήλωσε ότι «πριν από ένα χρόνο λέγαμε ότι η ΕΕ γίνεται η οικονομική μονάδα του ΝΑΤΟ. Τώρα η ΕΕ γίνεται η στρατιωτική, πολιτική, οικονομική και δημοσιονομική μονάδα του ΝΑΤΟ».

Όσον αφορά τις ενέργειες της ΕΕ στον Νότιο Καύκασο, η εκπρόσωπος δήλωσε ότι «η ΕΕ ενεργεί αποκλειστικά σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα όσον αφορά τις δραστηριότητές της στον Νότιο Καύκασο».

Αναφέροντας ότι η ΕΕ καταβάλλει προσπάθειες να εμπλακεί στη διαδικασία βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι «η ΕΕ το κάνει αυτό για να εξασφαλίσει την παρουσία της επί τόπου και τελικά για να απομακρύνει τη Ρωσία από την περιοχή. Αυτό είναι το όνειρό τους».

Αναφερόμενη στο θέμα της οργάνωσης μιας επιχείρησης για την ομάδα που σχεδίαζε πραξικόπημα στη Γερμανία, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι το θεωρούν «εσωτερική υπόθεση της Γερμανίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου