Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2022

Τέτοιος “δελφίνος” είναι ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα; Εξαφανισμένος για δεύτερη μέρα ενώ συνεχίζεται η ταλαιπωρία στην Αθηνών – Κορίνθου από τις πτώσεις βράχων!

Δεν πήγε καν να δει τι συμβαίνει! Κρυμμένος για δεύτερη μέρα ο “νεαρός” Καραμανλής που μερικοί του φιλοτεχνούν – ως “γόνου” – προφίλ “δελφίνου” για την ηγεσία της ΝΔ, την επόμενη μέρα από τον Μητσοτάκη!

Με αργούς ρυθμούς θα κινηθεί η πλήρης αποκατάσταση στην περιοχή όπου σημειώθηκε κατολίσθηση τα ξημερώματα της Πέμπτης, έχοντας ως αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου. Eνδεικτική η ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών οι οποίοι αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν μόνο δύο λωρίδες για να εξυπηρετηθούν, όπως και η διαδικασία… μετακύλισης ευθυνών και έκφρασης διαφωνιών για τον χρόνο και τον τρόπο αποκατάστασης των ζημιών από την κατολίσθηση.Παπανικόλας: «Θέλουμε εντολή από το Δημόσιο – Δεν γνωρίζω σε ποιον θα έπρεπε να κάνει ένας πολίτης αγωγή εάν σκοτωνόταν από τα βράχια»

Δηλώσεις απείρου κάλλους έκανε ο Παναγιώτης Παπανικόλας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, την ίδια ώρα που το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών σιωπά για την κατολίσθηση στην Κακιά Σκάλα που από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Ο Παναγιώτης Παπανικόλας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, άρχισε να κομπιάζει όταν ρωτήθηκε εάν στο σημείο της Κακιάς Σκάλας στην εθνική Αθηνών- Κορίνθου θα έπρεπε να έχουν ληφθεί πιο αυστηρά μέτρα προστασίας και εάν υπήρξε αμέλεια από την Ολυμπία Οδό.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που εκμεταλλεύεται την εθνική οδό δήλωσε ότι το σημείο από όπου έγινε η αποκόλληση και πτώση των βράχων «είναι έξω από το έργο παραχώρησης. «Είναι ψηλά στο βουνό. Έχουν γίνει εργασίες και έχουν μπει φράχτες από παλιά και εμείς το παρακολουθούμε, το επιθεωρούμε» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να γίνουν πρόσθετοι φράχτες».

«Αν από αυτόν τον βράχο είχε σκοτωθεί κάποιος, σε ποιον θα έκανε αγωγή;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι. Και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού απάντησε: «Δεν το γνωρίζω. Είναι έξω από το έργο παραχώρησης. Δεν έχουμε δικαίωμα να επεμβαίνουμε σε μέρη που είνα έξω από το έργο μας. Χρειαζόμαστε κάποια εντολή για να το κάνουμε. Το παρακολουθούμε και το καταγράφουμε».

Ο Παναγιώτης Παπανικόλας στη συνέχεια υποστήριξε ότι τα συρματοπλέγματα έχουν τοποθετηθεί από προηγούμενες εργολαβίες «δεν τα κατασκευάσαμε εμείς».

Στην ερώτηση «εάν χαλάσει ποιος θα το φτιάξει», ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού απάντησε: «Θέλουμε εντολή από το δημόσιο. Έχουμε τη συντήρηση εντός των ορίων παραχώρησης του έργο. Το σημείο που έπεσε ο βράχος είναι εκτός των ορίων της παραχώρησης κατά 100 μέτρα. Το υπουργείο έχει την αρμοδιότητα».

».ΣΥΡΙΖΑ: Να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες
Να σημειωθεί ότι από χθες Πέμπτη (1/12) ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε με δηλώσεις ότι: «είναι προφανές ότι θα πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες, ειδικά όταν από την πτώση του βράχου κινδύνευσαν διερχόμενοι οδηγοί».

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι «το συμβάν και η εξέλιξή του θα πρέπει να μας οδηγήσει στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού των όρων και των προϋποθέσεων παραχώρησης των οδικών αξόνων. Παράλληλα ζήτησε:

-Να ληφθούν από τους παραχωρησιούχους επιπλέον μέτρα πρόληψης των καταστροφών που προκαλούνται από ακραία καιρικά φαινόμενα και να θωρακιστούν επικίνδυνα σημεία πέριξ των οδικών αξόνων.

-Να θεσπιστεί η υποχρέωση άμεσης απόκρισης των παραχωρησιούχων στις νέες προκλήσεις των καιρών, με το δημόσιο να διατηρεί όχι τον ρόλο του παρατηρητή αλλά του ενεργού θεματοφύλακα της ασφάλειας των χρηστών και του δικαιώματος των ελεύθερων συγκοινωνιών.

Πηγή: avgi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου