Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023

Δυσοίωνη πρόβλεψη: Θα καταρρεύσουν κι άλλες τράπεζες


 

Σε μία δυσοίωνη εκτίμηση για το μέλλον των αγορών και των τραπεζών, προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος του hedge fund Man Group, Luke Ellis.


Μιλώντας σε συνέδριο του Bloomberg, εκτίμησε ότι η τραπεζική αναταραχή που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank δεν έχει ακόμη τελειώσει και ένας σημαντικός αριθμός τραπεζών θα χρεοκοπήσει εντός δύο ετών.
Ερωτηθείς εάν η κρίση στον κλάδο έχει τελειώσει, ο Ellis δήλωσε στους συνέδρους της εκδήλωσης ότι δεν το πιστεύει.
Το χάος στην αγορά ανάγκασε σε επείγουσα διάσωση της Credit Suisse από την ελβετική ανταγωνίστριά της UBS το Σαββατοκύριακο, σε μια κίνηση που έφερε κάποια ηρεμία στις αγορές.

Πολλές τράπεζες δεν θα υπάρχουν σε ορίζοντα 2 ετών

“Νομίζω ότι θα έχουμε σημαντικά περισσότερες τράπεζες που δεν θα υπάρχουν σε 12-24 μήνες”, είπε, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι οι μικρότερες και περιφερειακές τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι challenger banks στη Βρετανία θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν.
Ο Ellis δήλωσε ότι η τεχνολογία, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει επιταχύνει τη χρονική κλίμακα με την οποία θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν οι ανησυχίες για τις τράπεζες.
“Τα πράγματα συμβαίνουν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Είτε πρόκειται για κρίση είτε για καλά νέα”, δήλωσε.
Πολλά αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου έχουν κερδίσει χρήματα από τη μεταβλητότητα του τραπεζικού τομέα τις τελευταίες ημέρες, ποντάροντας κατά των τραπεζών, αν και ο Ellis δήλωσε ότι δεν έχει θέσεις σε περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ, όπως τονίζει το Reuters.

- Advertisement -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου