Κανένας μην πει μετά και τη δεύτερη κάλπη οτι δεν ήξερε.
Μια τρομερή επισήμανση από το μέλλον μας κάνει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος
κ. Ι.Στουρνάρας σχετικά μ την συνέχιση της παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης 10 εκατ, Ελλήνων τα επόμενα χρόνια.Στουρνάρας: «Είναι διαπιστωμένο ότι τα δημόσια συστήματα υγείας δεν θα έχουν εσαεί τη δυνατότητα να παρέχουν πλήρεις υπηρεσίες υγείας προς όλους».
Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να ανησυχούν από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, που μας προλέγει το μέλλον, στο οποίο οι Έλληνες πολίτες δεν θα έχουν δηλαδή τις στοιχειώδης υπηρεσίες υγείας;
Ο λόγος για αυτό είναι οι επιταγές της νέας παγκόσμιας πολιτικής για μείωση της στήριξης του κράτους του πυλώνα της υγείας, που θα έχει συνέχεια στην εκπαίδευση, στο συνταξιοδοτικό, στο νερό, και αλλού.
Το κράτος θα απουσιάζει στο μέλλον από την στήριξη του πολίτη στα στοιχειώδη, διότι “σπαταλούνται πολλά χρήματα”.
Πρόκειται για μια οργουελική λογική που θα αφήσει εκτεθειμένο τον Έλληνα πολίτη σε μερικά χρόνια, στον τρομερά ευαίσθητο τομέα της υγείας, με όλα τα παρελκόμενα.
Υπάρχουν φωνές σε πολιτικούς χώρους αλλά εντός του συστήματος υγείας της χώρας που λένε ότι “μεταλλάσσεται σταδιακά ο δημόσιος χαρακτήρας των δομών του ΕΣΥ, και μετατρέπεται σε Ιδιωτικός.
Το ΕΣΥ βρίσκεται σε αποδιοργάνωση, λόγω τεράστιας έλλειψης εξιδανικευμένου προσωπικού χωρίς να υπάρχει προοπτική σοβαρής αναβάθμισης του το επόμενο διάστημα, και ειδικά μετά την έκθεση της Κομισιόν για περιορισμό των δαπανών του κράτους.
Επίσης εδώ και αρκετά χρόνια, το ελληνικό ΕΣΥ έχει δεχθεί να περιθάλψει χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, επιβαρύνοντας την ήδη βεβαρημένη του λειτουργία, προσθέτοντας επιπρόσθετα βάρη στις πλάτες του προσωπικού και των εγκαταστάσεων, που ήταν σε φάση παρακμής.
Η πανδημία του κορωνοϊού, γονάτισε κυριολεκτικά το σύστημα υγείας της χώρας, με απρόβλεπτες συνέπειες από την αποχώρηση έμπειρου και κυρίως εξειδικευμένου προσωπικού που αποχώρησε μαζικά.
Πρέπει να υπάρξει προσπάθεια επανόδου μιας σχετικής κανονικότητας με δέσμη παρεμβάσεων, ειδικά σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο υγειονομικό δυναμικό και τη παραμονή τους στο ΕΣΥ.
Μια εξορθολογισμένη στελέχωση του ΕΣΥ είναι επιτακτική αλλιώς θα επιδεινωθεί η τάση φυγής των νοσηλευτών και γιατρών.
Τι ετοιμάζουν άραγε όλα τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας στις χώρες όπως η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες αφαιρώντας μεθοδικά και σταδιακά τον δημόσιο χαρακτήρα της φροντίδας Υγείας;
Οι κίνδυνοι από μια τέτοια πολιτική είναι εμφανής και θα έχουν αντίκτυπο σε όλη την κοινωνία, μελλοντικά.
Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία όλων αυτών των αξιωματούχων που θέλουν να εφαρμόσουν τρομερά σχέδια κατά των Ελλήνων πολιτών, που ήδη πληρώνουν αδρά την " δημόσια" κατά άλλα υγεία, τότε θα καταρρεύσει ολόκληρο το ΕΣΥ, με τις συνέπειες μιας τέτοιας πράξης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου