Τετάρτη, Μαΐου 31, 2023

Γαλάζια επιχείρηση για να «αφορίσουν» τα Μοναστήρια της «Νίκης» - Πώς εμπλέκεται ο εφοπλιστής Θ.Μαρτίνος και ο επιχειρηματίας Κ.Λούλης Επίσκεψη και διανυκτέρευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος με προσευχή κατά της… «Νίκης».






 

 


Aθόρυβα, σαν… σε εκκλησία, αλλά μεθοδικά, εξελίσσεται η γαλάζια επιχείρηση αποκλεισμού του ακροδεξιού κόμματος «Νίκη» από την εκπροσώπησή του στη βουλή στις επόμενες εκλογές.


Ο περιορισμός του κόμματος με επικεφαλής τον Θεολόγο Δημήτρη Νατσιό στα ποσοστά που κατέγραψε στις εκλογές της 21ης Μαΐου, είναι ένας από τους βασικούς στόχους του εκλογικού επιτελείου της ΝΔ, ενόψει της νέας αναμέτρησης, καθώς, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, μέσα από έναν συνδυασμό παραγόντων – ένας εκ των οποίων είναι η είσοδος της «Νίκης» στη βουλή – θα μπορούσε είτε να στερήσει την αυτοδυναμία, είτε να οδηγήσει σε μία αδύναμη κυβέρνηση με ισχνή πλειοψηφία.







Στο στόχαστρο της Πειραιώς είναι κάποιες Μονές του Αγίου Όρους, οι οποίες φέρονται να υποστηρίζουν παρασκηνίως αλλά ενεργά και με πάθος το κόμμα Νίκη, από κοινού με παραεκκλησιαστικές οργανώσεις και χριστιανικές αδελφότητες.

Πρόκειται για τουλάχιστον τρεις Μονές, με δύο εξ αυτών, τις Μονές Φιλοθέου και Καρακάλου να έχουν βγει πιο δυναμικά μπροστά, παρά την προσπάθεια του ηγουμένου της Φιλοθέου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Την Κυριακή θα βρεθεί στο Άγιο Όρος ο Κυρ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον γιό του και παρ ότι βρισκόμαστε στην αρχή της προεκλογικής περιόδου, θα διανυκτερεύσει στη Σιμωνόπετρα, ενώ την επομένη θα επισκεφθεί τις Μονές Ιβήρων και Παντοκράτορος. Παρ ότι από τη ΝΔ υπογραμμίζεται με έμφαση ότι πρόκειται για καθαρά ιδιωτική επίσκεψη, και μόνη η παρουσία και η διανυκτέρευσή του στο Άγιο Όρος, έχει έναν ισχυρό συμβολισμό και στέλνει μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις. Επιπρόσθετα, ευρισκόμενος εκεί, θα μπορεί να έχει πολύ πιο ακριβή εικόνα όσων καταγράφονται στο μοναστικό παρασκήνιο.
Ομάδες κρούσης στη Β.Ελλάδα κατά της «Νίκης»

Στη ΝΔ άκουσαν με ανακούφιση την πρόσφατη παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, ο οποίος ουσιαστικά επιβεβαίωσε με τη δημόσια παρέμβασή του όσα διακινούνται στο παρασκήνιο γύρω από το κόμμα «Νίκη» και την άγαρμπη προσπάθειά του να προσεταιριστεί ψηφοφόρους επενδύοντας στη θρησκευτική τους πίστη, όπως και των Μητροπολιτών Αλεξανδρουπόλεως και Λαρίσης, που επίσης μίλησαν για προσπάθεια «εργαλειοποίησης της πίστης». Πληροφορίες, δε, από εκκλησιαστικές πηγές, αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα, το παράδειγμα των δύο Μητροπολιτών θα ακολουθήσουν και άλλοι Μητροπολίτες που έχουν δυσαρεστηθεί από όλη αυτή την υπόθεση.


Στη Θεσσαλονίκη, εξάλλου, έχει συσταθεί ειδική ομάδα κρούσης, η οποία, υπό την επίβλεψη των τοπικών βουλευτών, φέρεται να έχει εντοπίσει τις εστίες της προπαγάνδας. Σημαντικό ρόλο λέγεται ότι διαδραματίζουν δύο πρόσωπα, που έχουν αυταπόδεικτη επιρροή στο Άγιο Ορος, αφού και τα δύο έχουν διατελέσει διοικητές του. Πρόκειται για τον εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο και τον επιχειρηματία Κώστα Λούλη, οι οποίοι συντονίζουν την όλη επιχείρηση.



O Θανάσης Μαρτίνος




Ο Κωνσταντίνος Λούλης

Στο στόχαστρο της ομάδας κρούσης, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται μία Μονή στην Ασπροβάλτα, η οποία κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις αρχές για οικονομικές ατασθαλίες, αλλά και τρεις ακόμα. Οι Μονές στα Λαϊνά, στον Άγιο Βασίλειο και η Μονή της Ορμύλιας στη Χαλκιδική. Η τελευταία, μάλιστα, λέγεται ότι διατηρεί στενές σχέσεις με το Άγιο Όρος.


Το κόμμα «Νίκη», εξάλλου, φαίνεται ότι στηρίζεται και από διάφορες αδελφότητες, με πλέον μαχητική αυτή που βρίσκεται στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου