Κυριακή, Μαΐου 28, 2023

Το mea culpa Τσίπρα, ο εμφύλιος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ...


...και η… χαρά του Μητσοτάκη...

Χρειάστηκε να περάσουν δύο – χαμένες – μέρες – για να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ πού πατάει και πού βρίσκεται και να κάνει μια δήλωση ο Τσίπρας έξω από το Προεδρικό βάζοντας το πλαίσιο της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Πριν απ’ όλα να επισημάνουμε κάτι: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να... υπέστη μια τεράστια ήττα, αλλά παραμένει κόμμα εξουσίας.

Δηλαδή, από τη μια τη διεκδικεί και από την άλλη την ελέγχει, με σκοπό να την κερδίσει στην επόμενη φάση. Αυτός είναι ο ρόλος του στο σύστημα και αυτόν πρέπει τώρα να υπηρετήσει.

Καθαρό μήνυμα

Με άλλα λόγια το μήνυμά του πρέπει να είναι καθαρό: είναι κόμμα εξουσίας. Άρα και με πρόταση για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα.

Αλλιώς δεν θα ξεχωρίζει από τα κόμματα που έχουν μοναδικό σκοπό τη διαμαρτυρία.

Mea culpa

Από εκεί και πέρα ο Τσίπρας άργησε δύο μέρες να κάνει μια σαφή δήλωση, με την οποία να αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για την ήττα. Μόνο που αυτή η ανάληψη ευθύνης πρέπει να μην έχει αστερίσκους.

Ποιος είναι ο αντίπαλος

Επίσης, έχει αργήσει να ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο βασικός του αντίπαλος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου: η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τα μικρά κόμματα της Αριστεράς;

Με αποτέλεσμα κάθε στέλεχος, βουλευτής και… τρολ του διαδικτύου να επιλέγει τον αντίπαλο του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να ρωτάει τον ξενοδόχο.

Όχι παιδική χαρά

Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να βγαίνουν διάφοροι και να λένε ότι φταίει η κοινωνία που δεν κατάλαβε τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και έναν χρόνο!

Με απλά λόγια: Ξεκάθαροι στόχοι και ξεκάθαρο μήνυμα για να ξέρει η κοινωνία τι είναι αυτό που της ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη ο Μητσοτάκης παραμένει σταθερός: αυτοδυναμία με στόχο τουλάχιστον το ίδιο ποσοστό. Προβλέψεις δεν κάνουμε, αλλά αν μπουν δύο κόμματα στη Βουλή η αυτοδυναμία χρειάζεται 39% συν.

Η χαρά του Μητσοτάκη θα είναι να ξεσπάσει εμφύλιος ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ, ενώ εκείνος θα ροκανίζει για τον επόμενο μήνα, τα ποσοστά και των δύο...

Κάλχας

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου