Δευτέρα, Μαΐου 29, 2023

Μόνον στην Ελλάδα … δεν υπήρξε σκάνδαλο! Κλείνει η υπόθεση της Novartis και για τα μη πολιτικά πρόσωπα – Απαλλαγή Μανιαδάκη – Φρουζή και τριών στελεχών για δωροδοκία πολιτικών προσώπων

 

Σε λίγο θα ζητήσουμε και συγνώμη και ίσως πληρώσουμε και αποζημίωση … στη Novartis!

Οι δικαστές έκριναν ότι τόσο για στελέχη της μητρικής εταιρείας , όσο και για τα μη πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα που ελέγχθηκαν ποινικά για δωροδοκίες σε πολιτικά πρόσωπα δεν προέκυψαν στοιχεία ικανά να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία που τους αποδόθηκε. 

Συγκεκριμένα, με το βούλευμά τους οι δικαστές κατέληξαν στην απαλλαγή του πρώην ανώτατου στελέχους της Novartis Hellas Κωσταντίνου Φρουζή, του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη και τριών στελεχών της μητρικής Novartis καθώς όπως αναφέρεται σε αυτό, δεν προέκυψαν στοιχεία ότι τέλεσαν την πράξη της δωροδοκίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας στο εν λόγω αδίκημα σε ό,τι αφορά τη δωροδοκία των δέκα πολιτικών προσώπων για τα οποία, όπως είναι γνωστό, η υπόθεση έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό με τη σφραγίδα της δικαιοσύνης.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται οι Κ. Φρουζής, Ν. Μανιαδάκης και τα 3 στελέχη της μητρικής Novartis για το αδίκημα της δωροδοκίας από κοινού και κατ´ εξακολούθηση σε μη πολιτικά πρόσωπα, λόγω παραγραφής, καθώς μετά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα τον Ιούλιο του 2019 το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου μετατράπηκε σε πλημμέλημα.

Την ίδια ώρα ο Οικονομικός Εισαγγελέας Χρίστος Μπαρδάκης με παραγγελία του ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε βάρος 15 γιατρών που από τα στοιχεία της προκαταρκτικής φαίνεται να εισέπραξαν χρήματα για συνταγογραφήσεις σκευασμάτων της Novartis ενώ συνεχίζεται η έρευνα και για άλλους γιατρούς.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου