Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023

Η νέα διπλωματική ήττα της Ελλάδας για την οποία δεν μιλάει κανείς
Σοβαρή επέκταση της ιταλικής επιρροής στα Βαλκάνια λόγω της ελληνικής αδράνειας – Υπό τον έλεγχο της Ρώμης ο εναέριος χώρος των ΣκοπίωνΗ Υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Σλαβιάνκα Πετρόβσκα, στις 23 Μαΐου 2023 στον λογαριασμό της στο twitter έκανε την εξής ανάρτηση:

«Σήμερα σηματοδοτείται ένα ορόσημο στη συνεργασία μεταξύ Ιταλίας και Βόρειας Μακεδονίας. Η ιταλική Πολεμική Αεροπορία, θα προστατεύσει τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο της αποστολής NATO Air Policing».


Βάσει της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών που υπέγραψε η Κυβέρνηση Τσίπρα και συναίνεσε με τη στάση της η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, την επιτήρηση του εναέριου χώρου της «Βόρειας Μακεδονίας», θα την έκανε η Ελλάδα.

Κάτι που μέχρι πρόσφατα γινόταν, αλλά πλέον μιλάμε για μη τήρηση αυτής της Συμφωνίας, αλλά και για αποποίηση της δυνατότητας της Ελλάδας να «ηγεμονεύσει» στα Βαλκάνια, όπου η Ιταλία εκμεταλλευόμενη το κενό που άφησε η αδράνεια της Αθήνας,επεκτείνει σοβαρά την επιρροή της εδώ και αρκετό καιρό, επιδεικνύοντας ανταγωνιστικές προς τη χώρα μας τάσεις.

Το σχόλιο του militaire.gr επί του θέματος, είναι χαρακτηριστικό:

«Καλά, η (απελθούσα) κυβέρνηση των «αρίστων» του Κ.Μητσοτάκη είναι γνωστό ότι για εσωτερικές μικροκομματικές σκοπιμότητες, τα τελευταία τέσσερα χρόνια ούτε καν πίεσε τα Σκόπια να εφαρμόσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όχι ότι η Ελλάδα την εφάρμοσε. Εδώ δεν ψήφισε ούτε καν τα προβλεπόμενα από τη Συμφωνία πρωτόκολλα, που είχε καταθέσει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στη Βουλή εδώ και τρία χρόνια(!). Είναι δυνατόν, όμως, η Αθήνα να αφήνει ανοικτό το δρόμο στην Ιταλία για να πάρει την αστυνόμευση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας; Πόσο μάλλον, όταν, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών το «Air Policing» το έχει αναλάβει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Άραγε, το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Άμυνας είχαν καταλάβει τι μεθοδεύεται, ή… αγρόν ηγόραζαν; Και, τώρα, λόγω εκλογών άπαντες προσπαθούν να θάψουν το θέμα για να μην πληγεί το προφίλ των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων της ΝΔ;»

Κερδισμένοι όλων αυτών; Οι Σκοπιανοί φυσικά, οι οποίοι και κάνουν το δικό τους και τη Συμφωνία που υπέγραψαν δεν τηρούν και «χαϊδεύονται» από ΗΠΑ και NATO, με εξοπλισμό για τους Σκοπιανούς να φτάνει στη χώρα τους μέσω Ελλάδας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου