Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2023

Τσίπρας: Μόνος στο σπίτι γράφει, σβήνει - Στέλνει μηνύματα Οριστικές αποφάσεις για τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών που κατατίθενται τη Δευτέρα!





Sooc






Γράφει ο Βασίλης Σκουρής
 


Οι πληροφορίες επιμένουν πως ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο –χειρουργικών, έστω- αλλαγών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψαν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» στις 30 Μαΐου και επανέφεραν το θέμα την Παρασκευή με νέο ρεπορτάζ.


Εκτός ψηφοδελτίων δεν φαίνεται να μένει κανένα από τα στελέχη που η ψήφος των πολιτών τα κατέταξε σε εκλόγιμη θέση, δεν αποκλείεται όμως σε ελάχιστες –και ενδεικτικές- περιπτώσεις να τροποποιηθεί σχετικά η κατάταξη.

Αν και οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός του Σαββατοκύριακου, αφού οι λίστες κατατίθενται τη Δευτέρα, καθίσταται σαφές πως ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να στείλει μηνύματα (έστω και με …χειρουργικές κινήσεις) σε όσους πλήγωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα. Και, κυρίως, πως μετά τις εκλογές, οι αλλαγές που θα γίνουν στην Κουμουνδούρου θα είναι σαρωτικές. Ας περιμένουμε όμως, καθώς, επαναλαμβάνουμε, οι αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί.

ADVERTISING

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ»:

Τα «Παιχνίδια Εξουσίας», που έφεραν το θέμα στην επικαιρότητα στις 30 Μαΐου, έγραψαν την Παρασκευή:

Ήγγικεν η ώρα των αποφάσεων για τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα θέμα που οι πληροφορίες επιμένουν πως τον απασχολεί πολύ τώρα τελευταία:
Θα κάνει αλλαγές στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος ή θα τις καταθέσει χωρίς καμία παρέμβαση, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από την ψήφο των πολιτών στις 21 Μαΐου;

Οι γνώμες στην Κουμουνδούρου διίστανται. Οι περισσότεροι επιμένουν πως θα είναι λάθος να κάνει αλλαγές, καθώς θα δημιουργήσει εσωστρέφεια.


Στα πέριξ της Κουμουνδούρου η πλειοψηφία είναι θετική ως προς την παρέμβαση στις λίστες, όπως άλλωστε είναι και δικαίωμά του από το Σύνταγμα. «Στο εκλογικό σοκ απαντάς επίσης με ένα θετικό σοκ, μ' ένα παράδειγμα ότι αλλάζεις εν κινήσει πραγματικά», είναι ο αντίλογος σε τυχόν εσωκομματικές τριβές ή στην ανησυχία για προσωπικές αντιδράσεις.

Η αλήθεια είναι πως οι παρεμβάσεις δυο τουλάχιστον προσώπων -το ανέφερε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στο Εκτελεστικό Γραφείο- οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε απώλειες τις τρεις τελευταίες ημέρες επτά έως οκτώ ποσοστιαίες μονάδες. Τα δυο αυτά πρόσωπα μπορεί να είναι στα ψηφοδέλτια; Και αν ο ένας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, φερόμενος με γενναιότητα, αποχώρησε από την πολιτική, η υποψήφια του Νοτίου Τομέα δεν ανέλαβε ούτε με μια δήλωση τις ευθύνες της! Μπορεί, επίσης, να είναι στο ψηφοδέλτιο ένα δυο πρόσωπα που με τις δηλώσεις τους ή και με τις πράξεις τους έκαναν τόσο ζημιά στο κόμμα τους και στην προεκλογική περίοδο και πριν από αυτή;

Και αν δεν γίνονται αλλαγές στα ψηφοδέλτια των περιφερειών, στο Επικρατείας μπορεί να γίνουν; Σε μη εκλόγιμες ή και σε εκλόγιμες θέσεις;


Άλλωστε, οι παρεμβάσεις μπορεί να είναι και ...χειρουργικές. «Το θέμα είναι να σταλεί προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα», λένε ουκ ολίγοι στην Κουμουνδούρου, αλλά και συμπαθούντες την ηγεσία της.

Τι θα αποφασίσει από αυτά ο Αλέξης Τσίπρας δεν γνωρίζουμε. Από την απόφαση, όμως, ενδέχεται να κριθούν πολλά. Στη μια ή την άλλη κατεύθυνση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου