Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023

Έγιναν «χορηγοί» της «Νίκης» και τώρα τους …ενοχλεί – Ποιοι οι λόγοι που θέλουν να τη μειώσουν Είναι, όντως, «ουδέτερη» η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου;











Γράφει ο Βασίλης Σκουρής
 


Το εγχείρημα «Νίκη» έχει πραγματικά ενδιαφέρον.

Το ακροδεξιό κόμμα του θεολόγου, Δημήτρη Νατσιού, προωθήθηκε από τους μηχανισμούς της Ν.Δ. προκειμένου να αφήσει εκτός Βουλής τον Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση. Κόμμα με επίκεντρο τη Βόρειο Ελλάδα και με καρδιά τη Θεσσαλονίκη η «Νίκη», σχετικά «ρωσόφιλο» και αντιεμβολιαστικό, με σχέσεις με το Άγιο Όρος και παραθρησκευτικές οργανώσεις, ό,τι ακριβώς χρειαζόταν προκειμένου να αφήσει εκτός Βουλής τον Βελόπουλο. Και ό,τι χρειαζόταν για κάτι ακόμα: Να μην μπει το ίδιο στη Βουλή και – με έξω και τον Βελόπουλο – να αυξηθεί το ποσοστό των εκτός Βουλής κομμάτων και να είναι χαμηλότερο το όριο της αυτοδυναμίας!

Στην πορεία, όμως, ο σχεδιασμός κάπου στράβωσε: Ο Βελόπουλος, με μια πολύ πειστική για το κοινό του εμφάνιση στο ντιμπέιτ, ανέτρεψε το κλίμα που είχε δημιουργηθεί στις αντιπαραθέσεις με τους βουλευτές του όπως ο -αξιόλογος για το κόμμα του- Αντώνης Μυλωνάκης, εισήλθε στη Βουλή στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ θεωρείται βέβαιον ότι το ίδιο θα πράξει και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ταυτόχρονα, όμως, η «Νίκη» παραλίγο να μπει στη Βουλή στις 21 Μαΐου, ενώ προκαλεί τρόμο το – πολύ πιθανό – ενδεχόμενο να περάσει το όριο του 3% και να εισέλθει στη Βουλή στις 25 Ιουνίου.

 







Για αυτό και άρχισε η αποδόμηση από την ηγεσία της Ν.Δ. και τα φιλικά της μέσα, που βρίσκονται όμως ενώπιον ενός πραγματικού διλήμματος: Αν πολεμήσουν ευθέως το κόμμα αυτό, θα το κάνουν γνωστό και τότε ενδέχεται να λάβει περισσότερες ψήφους! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!

Έτσι αποφασίστηκε να γίνουν παρεμβάσεις προσωπικές, μεταξύ των οποίων και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Άγιο Όρος.

Στο πλαίσιο αυτό είχαμε και την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου για το ρόλο της Εκκλησίας στην προεκλογική περίοδο. Απολύτως σωστά τα όσα λέει, αν και η Εκκλησία και έπαιξε ρόλο και παίζει στις εκλογές. Ο χρόνος, όμως, της παρέμβασης προκαλεί απορίες. Γιατί, π.χ., δεν έγινε πριν από τις περασμένες εκλογές; Μπορεί να συμβαίνει και τυχαία, ωστόσο η μη παρέμβαση στις πρώτες εκλογές και η παρέμβαση ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, συμπίπτει με τους σχεδιασμούς της Ν.Δ. Κατ' αυτόν τον τρόπο, όμως, ο Μακαριότατος αδικεί και τον εαυτό του και την Εκκλησία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου