Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023

ΠΑΣΟΚ: Φόβος για νέο γύρο… fake news από τη ΝΔ...

 



Με καθαρή «αντιδεξιά» γραμμή απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και απόρριψη κάθε σεναρίου συγκυβέρνησης με στόχο την αύξηση των ποσοστών τους θα κινηθούν στο ΠΑΣΟΚ.

Σκοπός του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να καταστήσει το κόμμα του ηγέτιδα δύναμη στον... προοδευτικό χώρο. Το στίγμα αυτό αποτυπώθηκε και στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή.

Στη Χαριλάου Τρικούπη αναγνωρίζουν ότι το μεγάλο τους «αγκάθι» είναι η Αττική. Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα και ο Ανδρουλάκης, ο οποίος ετοιμάζει σειρά περιοδειών τόσο στο λεκανοπέδιο Αττικής όσο και στην περιφέρεια. Η αρχή θα γίνει με τη Δυτική Ελλάδα το σαββατοκύριακο. Αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να προχωρήσουν σε έναν νέο γύρο επαφής με την κοινωνία. Να οδηγηθούν σε ένα «grassroots campaign», δηλαδή εκστρατεία από τη βάση.

Εκτός, λοιπόν, από την Αττική, θέλουν να κρατήσουν ψηλά τις σημαίες του κόμματος και στην περιφέρεια: οι έξι εκλογικές περιφέρειες όπου το ΠΑΣΟΚ ήρθε δεύτερο να παραμείνουν έτσι. Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, εκτός από τις έξι αυτές περιφέρειες, το κόμμα θα μπορούσε να βγει δεύτερο σε τουλάχιστον τρεις ακόμη. Πάντως, για ευνόητους λόγους αποφεύγουν να βάλουν ταβάνι στον εκλογικό τους στόχο, που είναι η «ανατροπή των μέχρι τώρα συσχετισμών στο φάσμα των ευρύτερων προοδευτικών αντιπολιτευόμενων κομμάτων».

Ψευδείς ειδήσεις

Να μην δώσουν δικαίωμα ξανά στελέχη και βουλευτές να παρερμηνευτούν οι δηλώσεις τους για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Ανδρουλάκης στο Πολιτικό Συμβούλιο. Συνεργάτες του που μιλούν στο «Ποντίκι» τονίζουν ότι «ο χώρος πρέπει να θωρακιστεί απέναντι στον νέο γύρο επιθέσεων που ετοιμάζει η Ν.Δ.». Γι’ αυτό στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται να καθιερώσουν και πολιτικό μπρίφινγκ, το οποίο θα αναλάβει ο Δημήτρης Μάντζος. Ο στόχος είναι να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα.

Ήδη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να λειτουργήσει «πυροσβεστικά» μετά τις δηλώσεις της Ελένης Χρονοπούλου και του Παναγιώτη Δουδωνή. Πάντως, σε ό,τι έχει να κάνει με τη φορολογική πολιτική και τις διαθέσεις του ΠΑΣΟΚ μετά και τα «πυρά» της Νέας Δημοκρατίας, ο Ανδρουλάκης είναι ξεκάθαρος (ομιλία στη Χίο):

«Λένε ότι θέλουμε να φορολογήσουμε τους πιο ισχυρούς. Είναι άδικο αυτό; Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα οι ισχυρότεροι δεν πληρώνουν περισσότερα από τους αδύναμους; Θέλω να τα βάλουμε κάτω, συγκεκριμένα, ένα – ένα. Μας καταγγέλλουν γιατί τα 4,8 εκατομμύρια ευρώ αφορολόγητο όριο στις γονικές παροχές το πάμε στα 400.000 ευρώ ανά γονέα, δηλαδή στα 800.000 ευρώ συνολικά. Για πείτε μου εσείς: Υπάρχει γονιός της μεσαίας τάξης ή αδύναμος Έλληνας που έχει να μεταβιβάσει στα παιδιά του περιουσία 4,8 εκατομμυρίων ευρώ, κ. Μητσοτάκη; Ποιον αφορά αυτή η αδικία; Τον λαό ή τους ολιγάρχες φίλους σας;».

Όσο για το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ, οι πάντες δείχνουν τον Άκη Σκέρτσο...

Ρενάτο Λέκκα

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου