Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2023

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Έσπασε το φράγμα των 100.000 ψηφοφόρων - Μεγάλη η συμμετοχή στις κάλπες


Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το άνοιγμα της κάλπης σχηματίζουν ουρές για να ψηφίσουν για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος


Αθρόα είναι η προσέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος με το αξίωμα να διεκδικούν η Έφη Αχτσιόγλου και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Είναι χαρακτηριστικό της αθρόας προσέλευσης ότι μέχρι περίπου τις 16:00 είχαν ψηφίσει πάνω από 100.000 μέλη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ)(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, είχαν σχηματιστεί ουρές έξω από το εκλογικό τμήμα πριν ακόμα ανοίξουν οι κάλπες.ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Να σημειωθεί ότι οι κάλπες στα 538 εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 8 το βράδυ με ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση εάν υπάρχουν ακόμα ουρές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMEΤα μέλη του κόμματος θα πρέπει να φέρουν μαζί τους έγγραφο ταυτοπροσωπίας για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα προκειμένου να γίνει η απαραίτητη διασταύρωση στις λίστες των ψηφισάντων και στο Μητρώο Μελών.ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος που γράφτηκαν στο Μητρώο Μελών μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Όσον αφορά στα παλαιά μέλη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γιάννη Δρόσο, μέχρι την προηγούμενη Τετάρτη, στις 6 μ.μ., περισσότερα από 8.500 που δεν συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της 17ης Σεπτεμβρίου ζήτησαν να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία τους προκειμένου να λάβουν μέρος στην εκλογή ανάδειξης του νέου προέδρου στις 24 Σεπτεμβρίου.

Τα παλαιά μέλη που δεν έστειλαν τα στοιχεία τους θα έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στις κάλπες και να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία τους επιτόπου.

Η εν λόγω παράμετρος αφορά μόνο τα παλαιά μέλη. Εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν στο Μητρώο Μελών και έχουν την κομματική ιδιότητα, τότε θα μπορούν να ψηφίσουν κανονικά.

Να σημειωθεί ότι το Μητρώο Μελών, παλαιών και νέων, πλησιάζει τις 180.000, εκ των οποίων στον πρώτο γύρο ψήφισαν 148.000 ενώ τα παλαιά μέλη είναι περίπου 105.000.

Για τη σημερινή εκλογική διαδικασία έχουν προβλεφθεί περισσότερα τάμπλετ για τα εκλογικά τμήματα προκειμένου να διευκολυνθεί η δουλειά των εφορευτικών επιτροπών και να αποφευχθούν οι μεγάλες ουρές.

Η διαδικασία θα κινηθεί γρηγορότερα και από το γεγονός ότι αυτή τη φορά δεν θα χρειάζεται να συμπληρωθούν οι σχετικές φόρμες με τα στοιχεία των μελών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου