Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023

«112» για απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο – Στην Εύβοια η περισσότερη βροχή


Καταστροφές στην Εύβοια - Ανησυχία για υπερχείλιση ποταμών σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα - Πάνω από 150 κλήσεις στην Πυροσβεστική σε 12 ώρες στην Στερεά

Τις μέρες που πέρασαν νωρίτερα μέσα στον Σεπτέμβριο θυμήθηκαν οι κάτοικοι στο Βόλο καθώς στα κινητά τους τηλέφωνα ήρθε μήνυμα του 112.

Το μήνυμα ήταν προειδοποιητικό και ανέφερε πως απαγορεύεται η κυκλοφορία λόγω των καιρικών φαινομένων που φέρνει η κακοκαιρία Elias μετά από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.Συγκεκριμένα το μήνυμα γράφει:

«Με εντολή της @hellenicpolice απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του #Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων»

Δείτε το μήνυμα:

Οι κάτοικοι στον Βόλο βρίσκονται θεατές στο ίδιο έργο καθώς οι δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν για ακόμη μια φορά.

Προβλήματα εντοπίζονται στον δρόμο προς την Αγριά ενώ υπάρχει ανησυχία για την υπερχείλιση του Ξηριά στις Άσπρες Πεταλούδες.

Στο Πήλιο επικρατεί η ίδια αποκαρδιωτική εικόνα που υπήρχε και λίγες εβδομάδες πριν.

Η Μηλίνα έχει βυθιστεί στα λασπόνερα.

Δείτε βίντεο:
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Ραμματά, τα ρέματα και τα ποτάμια έχουν φουσκώσει και πάλι.


Εκτός από τη Μήλινα προβλήματα υπάρχουν και στις περιοχές Χόρτο και Πλατανιά καθώς οι δρόμοι πλημμύρισαν από τον μεγάλο όγκο νερού.Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας έγινε προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση και τον μεγάλο όγκο νερού και μέχρι την αποκατάστασή τους, στην επαρχιακή οδό Μηλίνας – Τρικερίου.


Στην Εύβοια το μεγαλύτερο ύψος βροχής

Την «πρωτιά» πήρε η Εύβοια σήμερα σε σχέση με το ύψος βροχής που έπεσε στο πλαίσιο της κακοκαιρίας Elias.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που έφερε η κακοκαιρία Elias στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια σημειώθηκαν και μεγάλα ύψη υδάτων, κυρίως στις περιοχές της Εύβοιας, όπως κατέγραψαν οι μετρήσεις των αυτόματων μετεορολογικών σταθμών.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το meteo, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στη Βατερή (260 χιλιοστά), στην Ιστιαία (226 χιλιοστά) και στη Μακρυκάπα (203 χιλιοστά).

Από νωρίς το πρωί η κατάσταση στην Εύβοια είναι δραματική.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις Ροβιές, κόπηκαν δρόμοι και πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια, ενώ εκτεταμένες είναι οι ζημιές και στη Λίμνη.

Κλειστός παραμένει ο δρόμος από τα Ψαχνά προς Προκόπι και Μαντούδι.

Ο Δήμαρχος απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους.
Ανησυχία για τον Ενιπέα

Η Θεσσαλία δοκιμάζεται πάλι από τα έντονα φαινόμενα.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη ανησυχία στο Βλοχό Καρδίτσας για πιθανή υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα καθώς πέφτει ασταμάτητη βροχή εδώ και επτά ώρες.

Συγκεκριμένα η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει κατά 3 μέτρα, αφού αυτός ο ποταμός δέχεται νερά από δύο βουνά.


Από το χωριό έχουν αποχωρήσει πολίτες καθώς δεν θέλουν να βιώσουν τα ίδια με την κακοκαιρία Daniel.Αγωνία για τον Σπερχειό στην Φθιώτιδα

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει και στην Φθιώτιδα για υπερχείλιση του Σπερχειού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο χωριό Καρυά ο δρόμος έχει κοπεί στα δύο από το μεγάλο όγκο νερού που κατέβασε το ρέμα.

Επίσης υπάρχει πρόβλημα με την υδροδότηση του χωριού και ο Δήμος έχει μοιράσει στους κατοίκους μπουκαλάκια με νερό.

Η έντονη βροχόπτωση ξεκίνησε από τα ξημερώματα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες έφερε μεγάλες ποσότητες νερού στο Σπερχειό από τη δυτική Φθιώτιδα, την ορεινή Ευρυτανία και την Οίτη.

Πάνω από 150 κλήσεις σε 12 ώρες στην Πυροσβεστική στη Στερεά Ελλάδα

«Φωτιά» πήρε το τηλέφωνο της Πυροσβεστικής στη Στερεά Ελλάδα κατά τη διάρκεια της νέας κακοκαιρίας καθώς σημειώθηκαν περισσότερες από 150 κλήσεις μέσα 12 ώρες εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.
Σύμφωνα με την ενημέρωση σε 10.495 ανήλθαν οι κλήσεις που έχει λάβει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου έως και σήμερα στις 6 το απόγευμα.

Παράλληλα, το Κέντρο Επιχειρήσεων λόγω της κακοκαιρίας «Elias» έχει λάβει από σήμερα το πρωί έως στις 6 το απόγευμα 168 κλήσεις στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκ των οποίων οι 125 ήταν από την Εύβοια.

Ειδικότερα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων σε περιοχές της χώρας λόγω εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων.

Συγκεκριμένα:

-Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, από την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου έως σήμερα στις 18:00, έλαβε 10.495 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 3.715 αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 3.577 άτομα.

-Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, από το απόγευμα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου έως σήμερα στις 18:00, έλαβε 77 κλήσεις, εκ των οποίων, 29 για αντλήσεις υδάτων, τρεις για κοπές δέντρων και δύο μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

-Στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, από τις πρωινές ώρες σήμερα έλαβε 15 κλήσεις εκ των οποίων 12 για αντλήσεις υδάτων και τέσσερις για κοπές δέντρων.

-Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από τις πρωινές ώρες σήμερα έλαβε 168 κλήσεις ως κάτωθι::

* στην Εύβοια 125 κλήσεις εκ των οποίων 50 για αντλήσεις υδάτων, 13 για κοπές δέντρων και 8 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.


* στην Φθιώτιδα εννέα κλήσεις εκ των οποίων μια για άντληση υδάτων και πέντε για κοπές δέντρων

* στη Βοιωτία 30 κλήσεις εκ των οποίων 18 για αντλήσεις υδάτων και έξι για κοπές δέντρων


* στη Φωκίδα δύο κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

* στην Ευρυτανία δύο κλήσεις, εκ των οποίων μία για άντληση υδάτων και μία για κοπή δέντρου.

-Στην Περιφέρεια Αττικής από τις πρωινές ώρες σήμερα έλαβε 70 κλήσεις εκ των οποίων 49 για αντλήσεις υδάτων, 17 για κοπές δέντρων και τέσσερις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.
«Ποτάμια» οι δρόμοι και στην Κρήτη

Επελαύνει σε περισσότερες περιοχές της χώρας η κακοκαιρία Elias.

Σήμερα το μεσημέρι το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε τα Χανιά κάλυψε τους κεντρικούς δρόμους.


Το αποτέλεσμα ήταν οι δρόμοι να μετατραπούν σε «ποτάμια» και να δυσκολέψει η μετακίνηση πολιτών και οχημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε ορισμένα σημεία ο όγκος του νερού εξαφάνισε ακόμα και τα πεζοδρόμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου