Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023

Εσείς για τον Κασσελάκη τι λέτε;...

 
Στον Έβρο, στα καμένα, δίνονται άδειες να στηθούν ανεμογεννήτριες. Μετά την καταστροφική πυρκαγιά! Ο παπαγάλος του Μητσοτάκη Παύλος Μαρινάκης ψεύδεται ασύστολα
Το διαβόητο εργασιακό νομοσχέδιο έγινε νόμος και ο Άδωνης κοκορεύεται στα φιλικά κανάλια ότι θα τσακώνονται οι εργαζόμενοι ποιος θα πρωτοδουλέψει τις Κυριακές γιατί χρειάζονται το εισόδημα! Προκαλεί μάλιστα την Ντίας των Podemos, υπουργό Εργασίας της Ισπανίας, που επέκρινε τον νόμο του, σε τηλεοπτική αναμέτρηση. Μολονότι δεν ξέρει ισπανικά! Για να της δείξει πώς να μειώσει την ανεργία. Ίσως ταυτόχρονα να της δείξει και την αλήθεια του Άουσβιτς…


Ο Γιαννακός της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι έχουν αρχίσει οι απολύσεις συμβασιούχων από τα νοσοκομεία - 6.000 τον αριθμό, καθαρίστριες, φύλακες κ.λπ. Στη θέση τους τρυπώνουν και πάλι εργολάβοι, που εκμεταλλεύονται άγρια τους «δούλους» τους με την ανοχή της φιλελεύθερης κυβέρνησής μας. Κάνουν κακή δουλειά, με σκάρτα υλικά και κοστίζουν στο Δημόσιο, δηλαδή σε εμάς, δύο και τρεις φορές πάνω από όσο κόστιζαν οι συμβασιούχοι.

Στον Έβρο, στα καμένα, δίνονται άδειες να στηθούν ανεμογεννήτριες. Μετά την καταστροφική πυρκαγιά! Ο παπαγάλος του Μητσοτάκη Παύλος Μαρινάκης ψεύδεται ασύστολα ότι οι άδειες είχαν δοθεί πριν από τις φωτιές, η ΑΥΓΗ του κολλάει στα μούτρα τα σχετικά έγγραφα, αλλά η μύτη κανενός τους δεν μεγαλώνει. Και μην εκπλαγείτε όταν θα δούμε ανεμογεννήτριες εκεί που κάποτε φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα. Με τους συγκεκριμένους όλα τα τέρατα είναι πιθανά.

Και το τέρας των τεράτων που κάνει το παράλογο λογικό, το ανείπωτο καθημερινότητα και τις ζωές εμπορεύσιμες. Ο Μητσοτάκης του 41% δηλώνει στο Bloomberg ότι η κλιματική κρίση έχει κι ένα καλό: επεκτείνει την τουριστική περίοδο, άρα ωφελεί την εθνική μας οικονομία. Πάλι το εισόδημα… Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο περισσότερα λεφτά θα βγάζουμε από τους Βόρειους που θα έρχονται στην Ελλάδα να ψηθούν.

Ενας γιος σκότωσε τον πατέρα του στην Ήπειρο, ένα παιδί έπεσε από τα 5 μέτρα γιατί ήταν σάπια τα κάγκελα του σχολείου του, ένας σύζυγος κρατούσε φυλακισμένη τη νεαρή σύζυγό του και την κακοποιούσε καθημερινά, ο Μπέος βρίζει μπέικα τους υπαλλήλους του υπουργείου γιατί, λέει, θα γεμίσουν τον Παγασητικό σκατά, αλλά αφήνει έξω από τα σκατά του τον υπουργό Σκυλακάκη.

Αυτή είναι η φωτογραφία της ζωής μας για μια μέρα. Εσείς για τον Κασσελάκη τι λέτε;

Θανάσης Καρτερός

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου