Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 18, 2023

Προσήλι: Η καλύτερη παραλία για το τελευταίο μπάνιο - 1 ώρα από την Αθήνα Η καλύτερη παραλία για μπάνιο και ημερήσια εκδρομή στην Αττική.




 

 


Αναζητώντας την ιδανική παραλία για τα μπάνια του Σεπτεμβρίου, οι επιλογές είναι πολλές. Εντός Αττικής, όμως, λίγες είναι οι επιλογές που ξεχωρίζουν.


Πρόσφατα μιλήσαμε για την top παραλία για οικογένειες με παιδιά 1 ώρα από την Αθήνα, καθώς και για την κρυφή παραλία των ερωτευμένων μια «ανάσα» από την Αθήνα.

Ωστόσο, υπάρχει ένας ακόμα προορισμός δίπλα από την Αθήνα, που καλύπτει όλα τα γούστα μαγεύει τους επισκέπτες με τα καταγάλανα νερά του! Ο λόγος, φυσικά, για το Προσήλι, το οποίο βρίσκεται στο Πόρτο Γερμενό. Ακολουθώντας την Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών, θα ανεβείτε και θα κατεβείτε τις πλαγιές του Κιθαιρώνα με τα δάση, τα οποία αν και επλήγησαν από πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια,  









Πρόκειται για μια ακτή που προσφέρει άφθονη σκιά αλλά και προστασία από τους ανέμους, γεγονός που καθιστά το Προσήλι ό,τι πρέπει για τις μέρες του φθινοπώρου, που χαρακτηρίζονται από περισσότερο αέρα.

Δείτε το βίντεο με πανοραμικά πλάνα από το Προσήλι:

Ολόκληρη η παραλία είναι καλυμμένη με λεπτό βοτσαλάκι, ανακατεμένο με άμμο, ενώ η δεξιά της πλευρά περικλείεται από μικρά βραχάκια, που όχι μόνο εξασφαλίζουν πως το νερό θα είναι «λάδι», αλλά προσφέρονται και για βουτιές, ή ακόμα και για να στρώσετε την πετσέτα σας.

Καθώς πρόκειται για μια παραλία μεγάλης ομορφιάς που σπάνια βρίσκει κανείς στα 65 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας, το Προσήλι μαζεύει αρκετό κόσμο, όμως τα πράγματα ηρεμούν τον Σεπτέμβριο, ενώ στα βραχάκια τα πράγματα είναι πάντα πιο ήσυχα.

Πρόκειται για μια ακρογιαλιά που έχει διατηρήσει το αυθεντικό της άρωμα αναλλοίωτο στο χρόνο, με πολλούς να αναφέρουν πως αποπνέει κάτι από την ρετρό γοητεία των ’70s και’80s.

Μάλιστα, το Προσήλι έχει και ιστορικό ενδιαφέρον, καθώς περίπου 450 μέτρα από τη θάλασσα και στην κορυφή ενός λόφου δεσπόζει ένα κάστρο, το λεγόμενο «φρούριο των Αιγοσθένων», το οποίο στέκει στη θέση του από τα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ.

Στην νοτιοανατολική γωνιά της ακρόπολης, βρίσκεται ο ψηλότερος πύργος του φρουρίου, ο οποίος θεωρείται από τα αρτιότερα μνημεία της οχυρωματικής αρχιτεκτονικής της αρχαιότητας. Έχει αναστηλωθεί και είναι επισκέψιμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου