Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 25, 2023

Δυναμική διαμαρτυρία ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εκπαιδευτικού...




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αναστολή πλειστηριασμού 58χρονης εκπαιδευτικού διοργάνωσε σήμερα το μεσημέρι η ΕΛΜΕ Πειραιά, στα γραφεία της εταιρείας διαχείρισης «κόκκινων» δανείων «Dovalue» στη συμβολή των οδών Κύπρου και Αρχιμήδους, στο Μοσχάτο, πραγματοποιώντας παράλληλα διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12:00 ως τις 14:00.

Οι... διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες φώναξαν συνθήματα ενάντια στην κατάργηση της πρώτης κατοικίας και ζήτησαν να μην γίνει ο προγραμματισμένος για μεθαύριο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας μονογονεϊκής οικογένειας με δύο παιδιά.


Η δανειολήπτρια ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους για την παρουσία τους. «Ενιωσα ότι δεν είμαι μόνη μου σε αυτόν τον αγώνα» είπε. Στο πλευρό της βρέθηκαν σήμερα μέλη της Ένωσης, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σωματεία και συλλογικότητες του Πειραιά και του Κορυδαλλού.

«Δεν πήραμε σαφή απάντηση. Αυτό που είπαν είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις παρουσιάζεις το ιστορικό σου και αυτοί κρίνουν, το θέμα πάει σε μια επιτροπή και αυτή είναι που αποφασίζει αν τελικά την Τετάρτη προχωράει ή όχι ο πλειστηριασμός. Δηλώνουμε μια συγκροτημένη αισιοδοξία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεμπερδέψει» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, Ηλίας Πατίδης.  

«Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουμε να βρεθεί στο δρόμο μια οικογένεια, που ζουν τρία άτομα με ένα μισθό. Το ένα το παιδί σπουδάζει και τρώει στην εστία» είπε και έδωσε αγωνιστικό ραντεβού για την Τετάρτη σε περίπτωση, που δεν υπάρξει θετική απάντηση από το fund. 

Στο κάλεσμά της η OΛΜΕ σημείωνε πως «την ίδια ώρα που τα επιτόκια καλπάζουν και ο κόσμος αδυνατεί να ανταποκριθεί, οι νόμοι όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια αλλά και η απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου που άναψε το πράσινο φως στα funds να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς έστρωσαν το έδαφος στα διάφορα κοράκια, ώστε να μπορούν να αρπάζουν τα λαϊκά σπίτια. Όμως, ο συλλογικός αγώνας, η ενότητα και η αλληλεγγύη μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα, όπως έχουμε πετύχει και πρόσφατα, τον Φεβρουάριο, όταν όλοι μαζί είχαμε καταφέρει να σταματήσει ο πλειστηριασμός συναδέλφου μας, ο οποίος μάλιστα είχε ήδη ξεκινήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου