Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 25, 2023

Στο ΣτΕ οι φωτογράφοι για τις νέες ταυτότητες...

 
«Μπλόκο» στις νέες ταυτότητες επιχειρεί να βάλει η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθηνών με αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«...Με τις προσβαλλόμενες αποφάσεις οι αρμόδιες αρχές (αστυνομικά τμήματα) θα έχουν πλέον τη δυνατότητα... να φωτογραφίζουν τους Πολίτες που προσέρχονται να εκδώσουν ή να αντικαταστήσουν την αστυνομική τους ταυτότητα. Δηλαδή, μία αμιγώς εμπορική δραστηριότητα θα περιλαμβάνεται πλέον στα καθήκοντα των αστυνομικών οργάνων, επιβαρύνοντας σημαντικά το (ήδη ελλιπές) προσωπικό των αστυνομικών τμημάτων με εμπορική δραστηριότητα και θα αφαιρούν βίαια σημαντικό κομμάτι εργασίας των επαγγελματιών φωτογράφων πλήττοντας σφόδρα», υποστηρίζει. 

Σημειώνουν επίσης πως «πλήττονται όλες οι επενδυτικές υποδομές των φωτογράφων σε υλικοτεχνική υποδομή που αφορούν στις φωτογραφίες ταυτοτήτων, υπάρχει κίνδυνος αύξησης της ανεργίας καθώς το προσωπικό των φωτογραφείων καθίσταται άνευ εργασιακού αντικειμένου, πλήττονται σφόδρα τα καταβλητέα στο δημόσιο λόγω μείωσης ή κατάργησης της ύλης με την απόδοση ΦΠΑ και οι φωτογράφοι νυν και όσοι έρχονται από τις σπουδές τους στο επάγγελμα χάνουν ένα τεράστιο κομμάτι εμπορικής και καλλιτεχνικής ύλης». 
Και καταλήγουν πως το τέλος των 10 ευρώ επιβάλλεται «σε κάθε Έλληνα πολίτη για την έκδοση της ταυτότητας, σε μία διαδικασία η οποία είναι υποχρεωτική από το νόμο».

Ο Κωνσταντίνος Γώγος, δικηγόρος των καλλιτεχνών φωτογράφων, σχολίασε (OPEN) ότι «έχουμε το παράδοξο, οι αστυνομικοί να ασχολούνται με τη φωτογραφία και οι φωτογράφοι να μένουν χωρίς εργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου