Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2023

Σκληρό ροκ η Αχτσιόγλου, περιοδείες ο Κασσελάκης - Δύσκολα αναστρέψιμο το αποτέλεσμα Ντιμπέιτ ζητάει η υποψήφια πρόεδρος - Τι θα πράξουν οι χαμένοι υποψήφιοι πρόεδροι.




INTIME

 


Γράφει ο Βασίλης Σκουρής
 


Από πολύ δύσκολη έως αδύνατη θεωρείται η ανατροπή του προβαδίσματος Κασσελάκη στη μάχη για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου δίνει τη δική της μάχη.

Από σήμερα κιόλας η Έφη Αχτσιόγλου, αναμένεται να ξεκινήσει σκληρό ροκ κατά του ανθυποψηφίου της, σε μια προσπάθεια και να κρατήσει τον κόσμο της σε εγρήγορση, αλλά και να καλύψει εάν είναι δυνατόν το χαμένο έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσει την πραγματοποίηση ντιμπέιτ με τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει συνάντηση και με τον πρώην πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.

 


Ο Στέφανος Κασσελάκης, πάντως, αναμένεται να μην αποδεχτεί την πρόταση για ντιμπέιτ, επικαλούμενος ότι έχει ήδη ξεκινήσει τις περιοδείες που έχει προγραμματίσει εκτός Αθήνας. Είναι σαφές πως ο υποψήφιος που προηγείται στη διαδικασία εκλογής προέδρου δεν έχει λόγο, ούτε σκοπό, να μπλεχτεί σε διαδικασίες που ενδέχεται να ανακόψουν τη δυναμική του. Αντιθέτως, θα συνεχίσει την έως τώρα τακτική της άμεσης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους και την παραγωγή των βίντεο που είναι ιδιαίτερα επιτυχημένα, συμβάλλοντας στην αλματώδη προώθηση της υποψηφιότητάς του.

Την ίδια στιγμή εντείνεται στο παρασκήνιο η προσπάθεια προσεταιρισμού ψηφοφόρων που ψήφισαν τους άλλους τρεις υποψηφίους προέδρους που έμειναν εκτός δεύτερης Κυριακής, αν και τα πράγματα όσον αφορά στην κορυφή είναι απολύτως καθαρά. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε δήλωση που θα «φωτογραφίζει» τη στήριξή του στην Έφη Αχτσιόγλου, ενώ ο Νίκος Παππάς, που έχει προγραμματισμένη πανελλαδική υποστήριξη των υποστηρικτών του, αναμένεται να κινηθεί στην αντίθετη κατεύθυνση και να στηρίξει έστω και εμμέσως τον Στ. Κασσελάκη.

Υπό αυτό το συσχετισμό δυνάμεων είναι σαφές πως δεν υπάρχουν παρά απειροελάχιστες πιθανότητες να ανατραπεί η πρωτιά Κασσελάκη στο δεύτερο γύρο. Πολύ περισσότερο που μια περισσότερο ενδελεχής έρευνα έδειξε πως δεν είναι 70.000 τα μέλη που δεν είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο και έχουν δικαίωμα να το πράξουν, αλλά περίπου 30.000- οι υπόλοιποι, στον έλεγχο που έγινε, ήταν διπλοεγγραφές, ενώ άλλοι έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου