Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2023

Κάποιοι δεν κατάλαβαν: Δεν υπάρχουν πλέον Καραμανλής, Καραμανλισμός και Ν.Δ. Ο μόνος εναπομείνας από την οικογένεια στο Κοινοβούλιο, μόνο Καραμανλής δεν μπορεί να θεωρηθεί αφού προσκύνησε, μαζί με τον πατέρα του, τον Κυριάκο.






 

 


Με αφορμή τη συμπλήρωση 49 χρόνων από τη ίδρυση της Ν.Δ. από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή – στον απόηχο της Μεταπολίτευσης, κάποιοι προσπάθησαν να βρουν αν υπάρχουν σήμερα συνέχειες και συμφωνίες με το κόμμα που ίδρυσε.


Τι δεν καταλαβαίνουν; Δεν υπάρχει η παραμικρή σχέση: Στην ιδεολογία, στην πολιτική, στο ύφος, στο ήθος, στις πρακτικές και στα πρόσωπα.

Η οικογένεια Μητσοτάκη με την τρίτη απόπειρά της να καταλάβει το κόμμα του Καραμανλή, τα πήρε όλα. Κρατάει τον τίτλο, με αλλοιωμένο λογότυπο, αλλά όχι για πολύ ακόμα.
 








Ο τελικός στόχος του είναι να ανακηρύξουν γενάρχη της Μεταπολίτευσης και «εθνάρχη» τον… Κώστα Μητσοτάκη, σύμφωνα με όσα έχει εκμυστηρευτεί ο ίδιος κατά του Καραμανλή στις εξομολογήσεις του προς τον Αλέξη Παπαχελά. («Ο Κ. Μητσοτάκης με δικά του λόγια – Εκδόσεις Παπαδόπουλος»).

Η Ν.Δ. και ο Καραμανλισμός τέλειωσαν την ημέρα που ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ως φυσικός διάδοχος του ιδρυτή και μακροβιότερος ηγέτης της Ν.Δ., αποφάσισε να αποσυρθεί από τη Βουλή. Τους λόγους τους ξέρουν όσοι προτίμησαν την καριέρα τους στον Νεομητσοτακισμό, όταν έθεσε δημοσίως δύο κρίσιμα θέματα: Τα ελληνοτουρκικά και τις υποκλοπές.


Εκτός Ν.Δ. βρίσκονται, επίσης, δύο στυλοβάτες του Καραμανλή ως βασικοί συνεργάτες του: Ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πέτρος Μολυβιάτης.

Ο μόνος εναπομείνας από την οικογένεια στο Κοινοβούλιο μόνο Καραμανλής δεν μπορεί να θεωρηθεί αφού προσκύνησε, μαζί με τον πατέρα του, τον Κυριάκο.

Από εδώ και πέρα, ό,τι μπορεί να πει κανείς για τη Ν.Δ., θα είναι αναφορά στην ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου