Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2023

Πού θα κριθεί η μάχη ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές Καταστροφική η μη συνεργασία των δυο κομμάτων, όπως και η επιλογή όχι «πρωτοκλασάτων» υποψηφίων.






 

 


Χαρακτήρα μετωπικής σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε προσδώσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης, εξ ου και τα δυο κόμματα δεν συνεργάστηκαν παρά μόνο από ανάγκη (!) σε τρεις και μόνο περιφέρειες - και σ΄ αυτές στον κατώτατο δυνατό παρονομαστή!

Με δεδομένο ότι -και- λόγω αυτής της επιλογής η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει ενδιαφέρον να σταθούμε πού θα κριθούν οι εντυπώσεις στην άτυπη αυτή αναμέτρηση του δεύτερου και τρίτου κόμματος στις 8 Οκτωβρίου.

Πρώτον, στον Δήμο Αθηναίων: Κώστας Ζαχαριάδης VS Χάρη Δούκα - και με ισχυρές πιθανότητες να υπάρξει και δεύτερη Κυριακή, οπότε και δεν μπορούμε να φανταστούμε τον τρίτο να μην στηρίζει χωρίς αστερίσκους τον δεύτερο.

 








Δεύτερον, στην Περιφέρεια Αττικής: Γιώργος Ιωακειμίδης VS Γιάννη Σγουρού - εδώ με πολύ περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει ο Νίκος Χαρδαλιάς από την πρώτη Κυριακή.

ΥΓ: Και δεν είναι μόνο ότι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να πάει μόνο του στις περιφέρειες με στόχο να κερδίσει τον ...ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη ΝΔ! Είναι και που τα δυο κόμματα επέλεξαν (ή αναγκάστηκαν λόγω αρνήσεων των «πρωτοκλασάτων») να κατεβάσουν χαμηλού βεληνεκούς υποψηφίους, που λόγω «κομματικού καθήκοντος» δέχτηκαν να σηκώσουν τον σταυρό του μαρτυρίου!

Β.Σκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου