Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2023

Το «γαλάζιο σχέδιο» για τις εκλογές της Κυριακής: Δήμαρχοι και περιφερειάρχες σαν «μικροί υφυπουργοί» Πού στοχεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκη με τη στήριξη των υποψηφιοτήτων στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.


ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

 

 


Ο Κ. Μητσοτάκης δεν κρύβει πως αντιλαμβάνεται τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ιδιαίτερα αυτές για τις 13 Περιφέρειες της χώρας: Ως ευκαιρία να αποκτήσει και νέα στελέχη που θα στρατευτούν στο πλευρό του και θα αναλαμβάνουν, από τον τομέα ευθύνης τους, να υλοποιούν το δικό του πρόγραμμα. Το είπε σχεδόν απερίφραστα στην προχθεσινή επίσκεψή του στην Κόρινθο, όπου βρέθηκε για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Δημ. Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.


«Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε το έργο μας να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρότερη, να βελτιώνουμε την οικονομία, να βελτιώνουμε τους μισθούς, να ξεπερνάμε τις μεγάλες δυσκολίες, διότι μας έτυχαν πολλές και φέτος το καλοκαίρι. Είμαστε εδώ, όμως, και για να μπορούμε να συνεργαζόμαστε ανά πάσα στιγμή με άξιους τοπικούς άρχοντες, για να μπορούμε μαζί να υλοποιούμε τα σχέδιά μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Θέση, που έχει επαναλάβει κατ επανάληψη στο παρελθόν!

Και τη Δευτέρα, ωστόσο, κατά την περιοδεία του στο Βύρωνα, αλά μπρατσέτα με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Ν. Χαρδαλιά, ο πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψα τη διάθεσή μας να δώσουμε μια έντονη πολιτική χροιά στις εκλογές για τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Το κάναμε αυτό όχι γιατί μας ενδιαφέρει να βάψουμε τον χάρτη για ακόμα μια φορά γαλάζιο -τον βάψαμε γαλάζιο στις δυο εκλογές, του Μαΐου και του Ιουνίου, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σήμερα ποια είναι η πολιτικά κυρίαρχη δύναμη. Το κάναμε, όμως, γιατί θέλαμε να στηρίξουμε πρόσωπα τα οποία θα συμμερίζονται την αντίληψή μας για την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας και θα μπορούν να υλοποιήσουν, σε συνδυασμό με την κεντρική κυβέρνηση, κρίσιμες πολιτικές επιλογές», είπε.
 








Με αυτή τη λογική, μετά την επίσκεψη στην Κόρινθο, τη βόλτα στον Βύρωνα για τη στήριξη του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής Ν. Χαρδαλιά στην Αττική, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει σήμερα στη Δυτική Μακεδονία, όπου ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης που έχει το χρίσμα της ΝΔ δίνει αγώνα κόντρα στον «αντάρτη» από τη μεριά της ΝΔ, πρώην βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Αμανατίδη. Ο αγώνας του γαλάζιου υποψηφίου θεωρείται δύσκολος, καθώς την υποψηφιότητα του κ. Αμανατίδη φέρονται να στηρίζουν όχι μόνο τοπικά στελέχη της ΝΔ αλλά και εκπρόσωποι κομμάτων που βρίσκονται στα δεξιά της κυβερνητικής παράταξης.

Από την Κοζάνη, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος έχει μεν προβάδισμα έναντι των υποψηφίων του, αλλά εκτιμάται ότι πολύ δύσκολα θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.


Και βέβαια, χθες, ο πρωθυπουργός κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιο κ. Κώστα Αγοραστό, προκειμένου να βρίσκεται δίπλα του στην τηλεδιάσκεψη με το Συντονιστικό της Λάρισας για την πορεία αποκατάστασης των καταστροφών που άφησε πίσω του ο Daniel.

Μία μέρα νωρίτερα, εξάλλου, στη συνέντευξή του στον Alpha, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «καλό Περιφερειάρχη τον κ. Αγοραστό», προσθέτοντας ότι «προφανώς, καταλαβαίνω απόλυτα ότι όταν υπάρχει μια τόσο μεγάλη συμφορά είναι λογικό να αναζητηθούν ευθύνες, πολιτικές αλλά και από τη Δικαιοσύνη. Ήταν απολύτως λογικό αυτό το οποίο έγινε από τη Δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου