Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν λιγότερα από 3.000 μέλη - Καμπάνια για ακρίβεια, στέγαση Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε επίσης ότι «το Συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του». Πληροφορίες από την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.





 


Γράφει ο Μιχάλης Χαριάτης
 


«Το Συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην τοποθέτηση του στην Πολιτικη Γραμματεία, ενώ εισηγήθηκε να προχωρήσει η υλοποίηση των περιφερειακών συνεδρίων, όπως και η συγκρότηση των ομάδων εργασίας, καθώς και ο σχεδιασμός της διπλής καμπάνιας για τη στέγαση και την ακρίβεια.


Ανοίγοντας την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Στεφανος Κασσελακης χαρακτήρισε την σημερινή συνεδρίαση περισσότερο ως ανοιχτή συζήτηση ενός άτυπου πολιτικού κέντρου, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη για τις χρεώσεις τους.

Το κλίμα από τη συνεδρίαση της ΠΓ, όπως αποτυπώθηκε στις τοποθετήσεις του προέδρου και των μελών του οργάνου αποτυπώνεται στο τετράπτυχο συντροφικότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα αποτελεσματικότητα. 










Οι αποχωρήσεις δεν θα φτάσουν ούτε τα 3.000 μέλη. Από την ροή των παραιτήσεων κρίνουμε ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, ενώ στις Νομαρχιακές Επιτροπές φαίνεται ότι στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν υπάρχουν (κατά μέσο όρο) πάνω από 5 αποχωρήσεις. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ήταν εξ αρχής αναμενόμενες», ενημέρωσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος.
Εξορμήσεις και περιοδείες

Στα ζητήματα οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος αλλά και του οδικού άξονα που οδηγεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εστιάστηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συζήτηση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Η στόχευση της Κουμουνδούρου είναι η πραγματοποίηση και των 13 περιφερειακών συνεδρίων που έχουν προαναγγελθεί προς τον δρόμο του Συνεδρίου.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να αρχίσουν εξορμήσεις και περιοδείες ανά την Ελλάδα με το βλέμμα να πέφτει στις εκλογικές περιφέρειες που «χτυπήθηκαν» από το κύμα των αποχωρήσεων, όπως η Α’ Αθηνών, η Μεσσηνία, τα Ιωάννινα, η Φλώρινα, η Ξάνθη και η Ροδόπη. Προς τούτο μάλιστα σε Ξάνθη και Ροδόπη άμεσα θα περιοδεύσουν η Δώρα Αυγέρη και ο Πάνος Ρήγας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου