Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023

Η ελληνική οικονομική κρίση διά χειρός Μέρκελ – Το 2024 θα κυκλοφορήσει το βιβλίο της Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το βιβλίο της Άγκελα Μέρκελ, το οποίο θα ρίξει «φως» σε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους της Μεταπολίτευσης.




Andreea Alexandru / AP

 

 


Εντός του 2024 θα κυκλοφορήσει το βιβλίο με τα απομνημονεύματα της Άγκελα Μέρκελ, σημαντικό κομμάτι του οποίου θα είναι αφιερωμένο στη «δυσκολότερη στιγμή» της καριέρας της, που δεν ήταν άλλη από τη διαχείριση της ελληνικής οικονομικής κρίσης.


Όταν η Νιγηριανή συγγραφέας, Νγκόζι Αντίτσι, είχε ρωτήσει, τον Σεπτέμβριο του 2021, σε θεατρική σκηνή του Ντίσελντορφ, όπου της δόθηκε η ευκαιρία να κάνει έναν άτυπο απολογισμό της πολιτικής διαδρομής, για το ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή στην καριέρα της, η Άγκελα Μέρκελ είχε απαντήσει άμεσα και χωρίς περιστροφές: «Ήταν στην ευρωκρίση, όταν ζήτησα τόσα πολλά από τους πολίτες της Ελλάδας».

«Ήμουν βαθύτατα πεπεισμένη ότι δεν μπορούμε να έχουμε ένα κοινό νόμισμα εάν δεν έχουμε μια κοινή οικονομική βάση. Αλλά είναι απίστευτα σκληρό να βλέπεις πόσο αυτές οι απαιτήσεις πλήττουν τους πολίτες, καθώς η ανεργία στην Ελλάδα κάλπαζε, οι πολίτες είχαν λιγότερα λεφτά, η φορολογία αυξανόταν, στις αφίσες με παρουσίαζαν ως την κακή Γερμανίδα. Ήταν δύσκολο», είχε συμπληρώσει στη συνέχεια. 







Το βιβλίο, στη συγγραφή του οποίου έχει επιτελικό ρόλο η αιώνια διευθύντρια του πολιτικού της γραφείου, Μπεάτε Μπάουμαν, αναμένεται να ρίξει «φως» σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της ελληνικής Μεταπολίτευσης και αναμφίβολα οι αποκαλύψεις του θα προκαλέσουν νέες μεγάλες συζητήσεις.

Κ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου