Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023

Νέα επίθεση Σαμαρά στη διπλωματία Μητσοτάκη για τα Ελληνοτουρκικά (Video)


«Δίχως την επίλυση του Κυπριακού δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος στα Ελληνοτουρκικά», δηλώνει με έμφαση ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στέλνοντας νέο σαφές μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς να αναφέρει βέβαια το όνομα. Επαναλαμβάνει τον όρο «πειρατής» για την Τουρκία ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Εκφράζοντας ξανά θέσεις που είχε δημοσιοποιήσει με συνέντευξή του στην Καθημερινή βρίσκεται αντίθετα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που επενδύει στην ελληνοτουρκική προσέγγιση, ακόμη και με υποχωρήσεις. Αφορμή για τις νέες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά είναι η παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Χατζηκωστή «7 προεδρικά πορτραίτα».

Ο πρώην πρωθυπουργός απορρίπτει την προσωπική διπλωματία του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλώντας για «για λάθη που γίνονται από πολιτικούς και από την αδυναμία εφαρμογής συγκροτημένων στρατηγικών επιλογών για την αντιμετώπιση των εθνικών μας προβλήματων και ειδικότερα του Κυπριακού».

«Η Κύπρος ποτέ δεν θα μπει στο ράφι ώστε να λυθούν ζητήματα Ελλάδας – Τουρκίας. Κάνουν λάθος όσοι ισχυρίζονται ότι τα ελληνοτουρκικά είναι παγιδευμένα στο άλυτο Κυπριακό πρόβλημα», ανέφερε.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει με την Τουρκία αφήνοντας πίσω μόνη της την Κύπρο. Οφείλω ως πρώην πρωθυπουργός με αίσθημα πολιτικής ευθύνης να πω ότι η αιτία που δεν επιλύθηκαν τα ελληνοτουρκικά δεν είναι η αδυναμία εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό, αλλά ο ίδιος ο λόγος που δεν λύνεται το Κυπριακό, δηλαδή η τουρκική επεκτατική πολιτική. Η αντίληψη του πειρατή δηλαδή, εκείνου που δεν εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου