Τρίτη, Δεκεμβρίου 05, 2023

Χωρίς ταξί η Αττική σήμερα και αύριο: Τι ισχύει για την Πέμπτη 07/12 48ωρη απεργία για ταξί της Αττικής. Εν αναμονή της απόφασης για την Πέμπτη. Τι ισχύει για την υπόλοιπη χώρα.




 
 


Απεργούν σήμερα οι οδηγοί ταξί της Αττικής, με τους συναδέλφους τους σε Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα να συνεχίζουν για δεύτερο 24ωρο την απεργιακή κινητοποίηση.


Η Αττική μετά την απόφαση του Συνδικάτου δεν θα έχει ταξί στους δρόμους σήμερα, 5 Δεκεμβρίου, όπως και αύριο, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου. Οι αυτοκινητιστές απεργούν για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη, τότε η απεργία θα συνεχιστεί. 


 



Για την υπόλοιπη Ελλάδα, η απεργία στα ταξί θα συνεχιστεί έως και τις 5 το πρωί της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου.
Τι ισχύει για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινούνται κανονικά.
«Αλλαγές για τα ταξί, διαφορετικά δεν θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα»

Το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση εξαθλιώνει τον κλάδο των ταξί και μας βγάζει εκτός επαγγέλματος, ανέφερε χθες, κατά τη διαδικασία της ακρόασης φορέων στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Σεραφείμ Κασιδιάρης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων.

«Καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Δεν είδαμε καμία βελτίωση στο νομοσχέδιο. Το ταξί έχει πάρα πολλές εξαιρέσεις. Η τριετία στα ταξί δεν μπορεί να δουλέψει. Το ίδιο δουλεύει και αυτός που δουλεύει για πρώτη μέρα ταξί και αυτός που δουλεύει 40 χρόνια. Στην πιάτσα κάθονται και οι δύο. Δεν μπορεί αυτός που έχει περισσότερα χρόνια δουλειά, να θεωρείται ότι δουλεύει καλύτερα, ότι είναι πιο καλός οδηγός, για να τον πάρει ο πελάτης» είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου