Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2023

Αράχωβα: Κατόπιν εορτής οι έκτακτες αποσπάσεις αστυνομικών - Το έγγραφο Ο αστυνομικός σταθμός της Αράχωβας λειτουργούσε με μόλις 4 αστυνομικούς, ενώ κλείδωναν το τμήμα όταν δεν έβγαιναν οι βάρδιες.






 


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
 


Την εγκατάλειψη αστυνομικών τμημάτων της χώρας που παρουσιάζουν τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό φέρνει στο φως η κακοποίηση του «Ολιβερ». Όπως αποκάλυψε το iEidiseis την ώρα που η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό του δράστη της βάναυσης κακοποίησης του χάσκι «Όλιβερ» στην Αράχωβα, συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν στο iΕidiseis ότι μόλις τέσσερις αστυνομικοί επανδρώνουν τον αστυνομικό σταθμό της περιοχής.


Το αποτέλεσμα της λειψανδρίας είναι ορισμένα βράδια ο αστυνομικός σταθμός να βάζει λουκέτο, καθώς δεν επαρκεί το προσωπικό για να λειτουργεί όλο το 24ωρο επί όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας έχουν απευθύνει κατά καιρούς εκκλήσεις προκειμένου να ενισχυθεί το προσωπικό και μάλιστα φέτος είχαν κάνει πρόταση προκειμένου να αποσπαστούν 10 αστυνομικοί για τις ανάγκες του χειμώνα. Η πρόταση όμως δεν εισακούστηκε. 
Κάτοικοι της Αράχωβας αναφέρουν ενδεικτικά ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν η περιοχή γέμισε από επισκέπτες, υπήρχε μόνο ένας αστυνομικός να ρυθμίζει το κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Όπως λένε αστυνομικές πηγές, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε με την υπόθεση της κακοποίησης του χάσκι εκδόθηκε διαταγή από την ΕΛ.ΑΣ. και καλείται όποιος αστυνομικός το επιθυμεί να πάρει απόσπαση για την Αράχωβα.
Δείτε τη διαταγή της ΕΛ.ΑΣ.




Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης με τη βάναυση κακοποίηση του χάσκι «Όλιβερ». Οι αστυνομικοί ήρθαν εκ νέου σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του σκύλου (ο οποίος είχε δώσει και προ ημερών κατάθεση) αλλά και με κατοίκους της περιοχής για τους οποίους υπήρχε η «εικόνα» ότι θα μπορούσαν να έχουν δει κάτι. Επίσης, έγινε εκ νέου προσπάθεια συλλογής υλικού από κάμερες ασφαλείας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έχουν εξετάσει υλικό από κάμερες καταστημάτων, ωστόσο, δεν έχει βρεθεί προσώρας κάποιο καρέ που θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Την ίδια ώρα και όπως πρόκειται από τα στοιχεία ο Ολιβερ δεν ήταν ένα επιθετικό σκυλί, το γνώριζαν οι περισσότεροι κάτοικοι και καταστηματάρχες στην Αράχωβα, ενώ εκτιμάται ότι ο κακοποιητής ή οι κακοποιητές είναι άνθρωποι που έχουν «δεσμούς» με την περιοχή. Με δεδομένο ότι οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι κακοποιητές ζώων είναι άτομα με ροπή στο έγκλημα, οι αστυνομικοί αναζητούν άτομα με ποινικό παρελθόν και συγκεκριμένα με παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας, σε μία προσπάθεια να σχηματιστεί ένας πρώτος κύκλος εν δυνάμει υπόπτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου