Τρίτη, Δεκεμβρίου 12, 2023

Στα χέρια του γιου της ξεψύχησε η Ελισσάβετ – Σοκάρει ο κηπουρός που την βρήκε αιμόφυρτη: «Το σώμα της ήταν γεμάτο τρύπες»- Είχε γίνει και στο παρελθόν καταγγελία για τα σκυλιά που την κατασπάραξαν





Είχε γίνει και στο παρελθόν καταγγελία προς τον Δήμο Ωραιοκάστρου, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, από κάτοικο της Νεοχωρούδας για επιθετική συμπεριφορά των σκυλιών που κατασπάραξαν την 50χρονη και μάλιστα η καταγγέλλουσα μένει κοντά στο σπίτι του θύματος. Είχε υποστηρίξει ότι επιχείρησε να προσεγγίσει το όχημά της και βρέθηκε αντιμέτωπη με την επιθετική συμπεριφορά των σκυλιών. Για να τα απομακρύνει χρησιμοποίησε μάλιστα ένα μεγάλο ξύλο.

Αν και δεν είχαν δαγκώσει άλλη φορά τα συγκεκριμένα τσομπανόσκυλα άνθρωπο, η καταγγελία δείχνει ότι στο χωριό και ιδιαίτερα στην περιοχή του σπιτιού του θύματος, υπήρχε ανησυχία και τα ζώα κυκλοφορούσαν και στο παρελθόν ελεύθερα στο δρόμο, έστω και εν αγνοία του ιδιοκτήτη τους.


Κάτοικοι της Νεοχωρούδας, μιλώντας στο ethnos.gr για το θύμα, κάνουν λόγο για μία δραστήρια και καλοσυνάτη γυναίκα, η οποία είχε αναπτύξει και μία πλούσια φιλανθρωπική δράση. Η 50χρονη Ελισάβετ φέρεται να ήταν από τους συνιδρυτές του φιλανθρωπικού Συλλόγου Εθελοντών Ωραιοκάστρου «ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ» και είχε βοηθήσει με διάφορους τρόπους οικογένειες που είχαν ανάγκη.




Ιδιαίτερα δραστήρια ήταν και στην επαγγελματική της ζωή, αφού διατηρούσε εταιρεία για εξατμίσεις και καταλύτες αυτοκινήτων στην περιοχή του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Την εταιρεία είχε κληρονομήσει από τον πατέρα της και τη διατηρούσε μόνη της.

Η 50χρονη άφησε δύο γιους, 18 και 17 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα τους τραγικού συμβάντος. Ακούγοντας τις φωνές της μητέρας τους, βγήκαν για να βοηθήσουν, αλλά ήταν ήδη αργά…

Είχε τα τσομπανόσκυλα για φύλαξη


Όπως αναφέρουν στο ethnos.gr κάτοικοι της Νεοχωρούδας, ο ιδιοκτήτης των σκυλιών στο παρελθόν είχε μαντρί και όταν το έκλεισε, έφερε τα τσομπανόσκυλα το σπίτι του, εντός του χωριού, για φύλαξη.

Την ώρα του τραγικού συμβάντος η γυναίκα βρισκόταν εντός της αυλής της και κλάδευε τα δέντρα του σπιτιού της. Σε αυτό τη βοηθούσε ένας άντρας, ο οποίος τη στιγμή της επίθεσης έκοβε κλαδιά εκτός της αυλής. Δεν αντιλήφθηκε το τραγικό συμβάν, διότι έχει προβλήματα ακοής.

Το σπίτι της 50χρονης έχει δύο πόρτες, με τη μία από αυτές να ήταν σχεδόν πάντοτε κλειδωμένη. Τη συγκεκριμένη ημέρα και λόγω των κλαδευτικών εργασιών η 50χρονη είχε ανοίξει και τη δεύτερη πόρτα και από αυτήν φαίνεται ότι μπήκαν στο σπίτι τα σκυλιά.



Το ασθενοφόρο καθυστέρησε μια ώρα καταγγέλλει ο κηπουρός



Για την σοκαριστική στιγμή όπου βρήκε την 50χρονη μητέρα στη Θεσσαλονίκη να κείτεται αιμόφυρτη μετά την άγρια επίθεση των σκυλιών στη Θεσσαλονίκη, μίλησε ο κηπουρός της, καταγγέλοντας μάλιστα ότι το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο μετά από μια ώρα.

Όπως δήλωσε ο 44χρονος κωφός στο PolitesOraiokastrou, κάποιος γείτονας προσπαθούσε να τον ειδοποιήσει για την επίθεση των σκυλιών στην άτυχη Ελισσάβετ, κάνοντας του νοήματα: «Ήμουν έξω και έκοβα τους θάμνους. Κάποια στιγμή είδα τον γείτονα από απέναντι να μου κουνάει τα χέρια και να προσπαθεί να μου πει κάτι που δεν καταλάβαινα» ανέφερε και έπειτα περιέγραψε: «Εννοούσε να κάτσω εκεί που ήμουν, να μην κουνηθώ ούτε να πάω πουθενά. Μετά είδα να κρατάει όπλο στα χέρια του και να ρίχνει στον αέρα. Ήταν κυνηγός. Μόλις έριξε τα σκυλιά φαίνεται πως τρόμαξαν και έφυγαν».



Ο κηπουρός περιέγραψε ότι υπέστη σοκ όταν είδε την άτυχη γυναίκα αιμόφυρτη να προσπαθεί να σωθεί: «Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Κατέβηκα τις σκάλες και βρήκα τη γυναίκα στον κήπο κάτω στο έδαφος. Σε πολύ κακή κατάσταση. Έπαθα σοκ μόλις την είδα. Αίματα και σημάδια παντού, στα χέρια, στα πόδια, στο κεφάλι. Τα παπούτσια της έλλειπαν το σώμα της γεμάτο τρύπες από τα δόντια των σκυλιών. Σηκώθηκε λίγο και έπεσε. Προσπάθησε πολλές φορές, προσπάθησα να τη βοηθήσω. Ζούσε ναι. Τα χέρια μου είχαν γεμίσει από το αίμα της».



Μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο 44χρονος, το ασθενοφόρο καθυστέρησε να φτάσει μια ολόκληρη ώρα: «Καλέσαμε αμέσως το ασθενοφόρο. Όμως άργησε πολύ, περίπου μία ώρα και όταν ήρθε ήταν μόνο ο οδηγός. Μετά από μισή ώρα από το πρώτο ήρθε και δεύτερο, με νοσοκόμες, και λίγο αργότερα ήρθε και τρίτο. Μαζί με μια μηχανή του ΕΚΑΒ. Όμως μου φάνηκε πως είχε σταματήσει πια να αναπνέει» ανέφερε ο κηπουρός της άτυχης μητέρας.

«Όλοι φοβούνταν, όλοι ήξεραν. Ήμερα σκυλιά δεν κάνουν επιθέσεις» δήλωσε ο πρώην σύζυγός της 50χρονης γυναίκας και περιέγραψε ότι η ίδια άφησε την τελευταία της πνοή στα χέρια του γιου της: «Ο μεγάλος γιος της την κράταγε στην αγκαλιά του και τα χέρια του ήταν μέσα στα αίματα…». «Τα παιδιά ήταν στο σπίτι και δεν είχαν αντιληφθεί τι είχε γίνει. Τα πήρα τηλέφωνο, τους ενημέρωσα και βγήκαν έξω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου