Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023

Φονική φωτοβολίδα στον επαγγελματικό αθλητισμό - Χωρίς φιλάθλους τα παιχνίδια σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ Ισοπεδωτικά τα μέτρα της κυβέρνησης για την οπαδική βία. Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις - Οξύτατες αντιδράσεις






 

 


Τρεις μήνες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και δύο χρόνια από τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη Καμπανό η συζήτηση για την οπαδική βία έρχεται ξανά στο προσκήνιο, με έναν 31χρονο αστυνομικό να δίνει μάχη για τη ζωή του, χτυπημένος από ναυτική φωτοβολίδα.


Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας διαψεύστηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο, με νέα μέτρα να ανακοινώνονται σήμερα το μεσημέρι. Πρόκειται για την τρίτη φορά, μέσα σε δύο χρόνια, που θα ληφθούν αποφάσεις για τα γήπεδα της χώρας. Αυτή τη φορά αναμένεται να είναι ισοπεδωτικά και τιμωρητικά για το σύνολο των ομάδων και γενικότερα του αθλητισμού.

Ήδη, οι φίλαθλοι αλλά και παράγοντες του αθλητισμού έχουν ξεσηκωθεί, καθώς οι διαρροές θέλουν τον εκπρόσωπο Τύπου, Παύλο Μαρινάκη να ανακοινώνει στις 12.30 τη διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, αποκόβοντας κατά αυτόν τον τρόπο τον υγιή φίλαθλο κόσμο από τα σπορ. 

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Γιάννη Αλαφούζου για το «τσουβάλιασμα» όλων των ομάδων, στα επεισόδια και τις επιθέσεις που πραγματοποιήσαν το τελευταίο διάστημα μία μικρή ομάδα οπαδών, γράφοντας «ντροπή», στον λογαριασμό του στο X.

Η απόφαση φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» και θα αφορά εκτός από το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ. Μένει να φανεί αν θα επεκταθεί και σε άλλα αθλήματα.


Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της πολιτικής συντάκτριας του iEidiseis, Έλλη Τριανταφύλλου στην ευρεία διϋπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι του Σαββάτου, με τη συμμετοχή όλων των συναρμοδίων υπουργών, στενών συνεργατών του πρωθυπουργού αλλά και του διοικητή της ΕΥΠ υπό τον πρωθυπουργό, συζητήθηκε ένα πακέτο μέτρων που περιλαμβάνουν:Την Ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Το ζητούν πιεστικά τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών, θεωρώντας ότι η ζωή τους είναι σε κίνδυνο. Αν ληφθεί τέτοια απόφαση, τότε η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.
Τη διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Παρ ότι πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση, κυβερνητικές πηγές δεν διαψεύδουν τίποτα, επαναλαμβάνοντας ότι οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα είναι αυστηρές, καθώς δεν πάει άλλο.

Ήδη από την UEFA εστάλησαν χθες ενημερωτικά e-mail στις αντίπαλες ομάδες των ελληνικών που έχουν ματς για το Europa League τις επόμενες μέρες, στα οποία αναφέρεται η πιθανότητα να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών οι αναμετρήσεις της Πέμπτης.

Η είδηση διέρρευσε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γ. Αλαφούζου, και σύμφωνα με εκτιμήσεις, ουσιαστικά προοιωνίζεται ότι η UEFA είναι έτοιμη να δεχθεί αυτό το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης με την οποία έτσι και αλλιώς ήταν σε ανοιχτή γραμμή το Σαββατοκύριακο.

Προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφορία για το πόσο θα διαρκέσει το «μπλόκο» στους οπαδούς.
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις

Ήδη στα σενάρια γύρω από τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού την Κυριακή το μεσημέρι ανέβασε ένα δημοσίευμα που αναφερόταν σε αυτό το ενδεχόμενο, γράφοντας «ντροπή».


Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Σε αυτό, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ΑΚΤΟΡ τονίζει πως φέτος γίνεται μία νέα προσπάθεια στο «πράσινο» μπασκετικό τμήμα, η οποία αναγνωρίζεται από όλη τη φίλαθλη Ευρώπη και έχει μετατραπεί σε χώρο γιορτής για όλους και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, το κλειστό του ΟΑΚΑ.

Μάλιστα, τονίζει την πρόθεσή του να μην εναρμονιστεί «με μέτρα που θα τιμωρήσουν εμάς για καμώματα άλλων»!

Αναλυτικά το μήνυμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο Instagram:



«Εμείς ως Παναθηναϊκός έχουμε φτιάξει στο ΟΑΚΑ μία οικογενειακή ατμόσφαιρα που τη ζηλεύει όλη η Ευρώπη και έρχονται παιδάκια και περνάνε ωραία. Όλοι ανεξαιρέτως σέβονται την προσπάθεια και έτσι έχουμε συνύπαρξη οργανωμένων και απλών φιλάθλων σε περιβάλλον γιορτινό.

Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να εναρμονιστούμε με μέτρα που θα τιμωρήσουν εμάς για καμώματα άλλων.

ΚΑΕ Παναθηναϊκός


Ο βασιλιάς του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ».

Αν τελικά οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου