Τρίτη, Δεκεμβρίου 05, 2023

Πώς ο Δήμαρχος «έσωσε» τον Μαρινάκη -Η νέα ανάρτηση του Αχ. Μπέου

   

Πώς ο Δήμαρχος Αχ. Μπέος «έσωσε» τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό; Με τη στάση και τις δηλώσεις του…
“Δεν ήθελα να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός, για αυτό επιστρέψαμε, για να λήξει το ματς”, είπε ο Αχιλλέας Μπέος παίρνοντας θέση για τα όσα διαδραματίστηκαν στον επεισοδιακό αγώνα, στο Βόλο.
«Πολύς κόσμος θα αναρωτηθεί για τη στάση του Βόλου. Εμείς δε θα είμαστε αυτή η ομάδα που θα παίξει ρόλο για να τιμωρηθεί κάποια από τις μεγάλες (σ.σ. Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) και θα πάρει το παιχνίδι εκτός γηπέδου», είπε ο δήμαρχος της θεσσαλικής πόλης και προσέθεσε:



«Φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης κι η Αστυνομία. Δεν είναι τρόπος αυτός να χρησιμοποιούν δακρυγόνα», πρόσθεσε, σε αντίστοιχη «γραμμή» με αυτήν που έχει υιοθετήσει από χθες ο επίσημος Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ζητώντας ακόμη και παραιτήσεις υπουργών!

Σε νέα ανάρτησή του μάλιστα, ο δήμαρχος Βόλου Μπέος αναφέρει:

«Αναμφίβολα τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο προκαλούν θλίψη και βλάπτουν πάνω από όλα το ίδιο το ποδόσφαιρο.
Ως Δήμαρχος και απλός φίλαθλος, και όχι ως παράγοντας του ποδοσφαίρου, διερωτώμαι, ωστόσο, για τη συνεχιζόμενη συμπεριφορά της Αστυνομίας που στην προσπάθειά της να επιβάλλει την τάξη και την ηρεμία πυροδοτεί μεγαλύτερες εντάσεις και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις τάξεις των υγιών φιλάθλων, ακόμη και μικρών παιδιών, αλλά και αυτών των ποδοσφαιριστών, που υποφέρουν από την αλόγιστη και γενικευμένη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου – λάμψης.
Είναι απογοητευτικό και δεν τιμά την Αστυνομία η αδυναμία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια ολιγάριθμη ομάδα, μια χούφτα φανατικών οπαδών, που κάθε φορά προκαλούν τις εντάσεις, και εν τέλει «τιμωρεί» το σύνολο των φιλάθλων, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει στις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας, χωρίς δυστυχώς να εισακουόμαστε. Λύση, επαναλαμβάνω δεν είναι η γενικευμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης.
Ελπίζω οι ιθύνοντες να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Να το προστατεύουμε και όχι, εκούσια ή ακούσια, να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά εκείνων που προσπαθούν να το υπονομεύσουν και να το υποβαθμίσουν ως μείζον κοινωνικό γεγονός».

Η τιμωρία;

Πάντως, ανάλογα με το τι θα γραφτεί στο φύλο αγώνα, ο Ολυμπιακός μπορεί να αγωνίζεται για αρκετά ματς χωρίς κόσμο του γήπεδο του.

Συγκεκριμένα, αν δεν έχει υπάρξει βιαιοπραγία τότε η ομάδα της οποίας οι οπαδοί κάνουν επεισόδια θα τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο, ενώ αν έχει σημειωθεί ότι υπήρξε βιαιοπραγία μέσα στο γήπεδο τότε ο κανονισμός αναφέρει για 2 με 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων.

Και για τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου υπάρχει τιμωρία ενώ ανάλογα το τι θα γράψει ο διαιτητής, μπορεί ο Ολυμπιακός να θεωρηθεί και υπότροπος, αν και είναι θετικό για τον ίδιο ότι ο αγώνα συνεχίστηκε και τελείωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου